Publicat: 5 Aprilie, 2013 - 07:43

Muzeul Naţional de Istorie a României anunţă închiderea temporară a expoziţiilor  permanente – “Tezaur Istoric” şi “Lapidarium - Copia Columnei lui Traian” şi a celor două expoziţii temporare  - Exponatul lunii „Atlasul statistic şi geografic al României” realizat de Dimitrie Papazoglu şi “PUTEREA SOCIETĂȚII CIVILE ÎN TIMPUL HOLOCAUSTULUI: POVESTEA BULGARĂ 1940-1944”,  în perioada 6 – 29 aprilie a.c. Această situaţie temporară pe care vă rugăm să o înţelegeţi, este impusă de derularea în incinta muzeului, a unor ample lucrări de amenajare  în vederea organizării  expoziţiei-eveniment “Comorile Chinei”, ce se va deschide pentru public în data de 30 aprilie.

Accesul vizitatorilor va fi permis doar în cadrul expoziţiei temporare “Fabuloasa lume a banilor”, organizată în colaborare cu Banca Comercială Română, şi se va face exclusiv prin intrarea B a muzeului din Strada Poştei (vis-a-vis de Aşezământul Stavropoleos).

Proiectul expoziţional “Comorile Chinei” constituie cel mai amplu demers cultural şi cea mai mare expoziţie organizată de China într-un muzeu din România, reunind artefacte inestimabile provenind din 11 muzee şi instituţii culturale din Republica Populară Chineză.

Reflectând natura atotcuprinzătoare şi inovativă a civilizaţiei chineze, această expoziţie oferă vizitatorilor o bună oportunitate de a aprecia din diferite perspective istorice profunzimea şi bogăţia culturii şi tradiţiilor chineze.

Expoziţia-eveniment organizată în colaborare cu Centrul Naţional de Schimb de Patrimoniu Cultural din Republica Populară Chineză, va fi deschisă la Muzeul Naţional de Istorie a României în perioada 30 aprilie - 01 august 2013 şi va putea fi vizitată de miercuri până duminică în intervalul orar 10.00 – 18.00.