27 mai 2022

Amenajarea Lacului lui Binder pentru sport şi agrement, în linie dreaptă

Distribuie pe rețelele tale sociale:

În maxim 8 luni Lacul lui Binder va fi dat în folosinţă. Primăria Sibiu, prin intermediul Serviciului Baze Sportive, a semnat contractul pentru realizarea lucrărilor rămase de executat. Reamintim că prin contractul iniţial, care nu a putut fi dus la bun sfârşit de firma contractată, s-a reuşit finalizarea majorităţii lucrărilor de infrastructură precum curăţarea lacului, amenajarea parcărilor, a împrejmuirilor şi aleile pietonale, amplasarea pavilionului multifuncţional, a pavilioanelor de pe plajă şi a clădirii de la intrarea în complex, etc. După rezilierea acestui contract Primăria Sibiu a fost nevoită să organizeze o nouă procedură de achiziţie pentru contractarea lucrărilor rămase de executat.

Contractul pentru finalizarea lucrărilor a fost semnat cu firma SC Modular Plus SRL din Sibiu, valoarea acestuia fiind de 5,38 milioane de lei. În primele 5 luni firma menţionată va executa lucrările prevăzute în contract, iar în următoarele 3 luni se va ocupa de autorizarea ISCIR a instalaţiilor, pentru siguranţa utilizatorilor.

Lucrările prevăzute a fi realizate prin contract:
– Amenajarea instalaţiei de transport pe cablu pentru activităţi nautice de tip wakeboarding si schi nautic, una în circuit pentru avansaţi şi agrement şi una liniară, pentru începători şi antrenamente. Instalaţia presupune montarea a 5 piloni, a peste 450 de metri de cablu şi a sistemelor electrice şi electronice care asigură funcţionarea. Instalaţia va permite utilizarea simultană de către 7 persoane.
– Finalizarea amenajării pontoanelor din jurul lacului
– Finalizarea amenajării plajei prin:
– amplasarea pe apă a unui loc de joacă gonflabil plutitor modular, cu tobogane, trambuline, etc.
– crearea pe nisip a unui loc de joacă
– crearea vestiarelor
– amplasarea mobilierul de plajă (şezlonguri, umbrele)
– amenajarea unor terenuri de sport pentru volei pe nisip în suprafaţă de 128 de metri pătraţi
– Finalizarea amenajării terenului din jurul lacului pentru promenadă şi piste pentru biciclete, trotinete, skateboard, patine cu rotile şi cărucioare, precum şi crearea unor zone de recreere şi odihnă sub forma unor gradene verzi. În cadrul acestei lucrări, vegetaţia existentă se va suplimenta prin plantări de arbori şi gazon
– Asigurarea utilităţilor pentru pavilion multifuncţional, amplasat pe malul vestic al lacului. Clădirea este deja realizată şi va adăposti funcţiuni specifice activităţilor de agrement sportiv nautic, activitatea de ticketing, închiriere material sportiv, zone de loisir, grupuri sanitare, spaţii de aşteptare, punct de prim ajutor şi spaţii administrative.

De asemenea, lângă pavilion se va amenaja o zonă de bar şi terasă.

– Asigurarea utilităţilor pentru pavilioanele în care vor funcţiona grupurile sanitare din zona plajei, punctul de prim ajutor şi spaţiile de depozitare pentru zona de plajă.
– Finalizarea amenajării punctului de ticketing/acces zona plajă, a porţii de intrare cu turnicheţi şi a punctului de informare. Construcţia în sine este amplasată pe poziţie deja, iar firma contractată va conecta clădirea la utilităţi, va monta turnicheţii şi va furniza componentele de hardware şi software care să asigure accesul prin mijloace moderne (brăţări de acces şi coduri bare).

REAMINTIM scopul acestei investiţii: Prin lucrările executate de Primăria Sibiu, Lacul lui Binder se va transforma dintr-o zonă urbană neutilizată, într-un spaţiu pentru sport şi agrement. Până la finalul acestui an, Lacul lui Binder va oferi sibienilor posibilităţi pentru:

– Practicarea sporturilor nautice: wakeboarding, schi nautic, stand up paddle boarding şi canoe
– Plajă şi practicarea sporturilor de plajă
– Promenadă şi plimbarea cu bicicleta, trotineta sau rolele
– Petrecerea timpului liber pentru copii în cele două locuri de joacă
– Petrecerea timpului liber în una dintre zonele de terasă