Publicat: 3 Iulie, 2019 - 10:33

Studenţii de la Facultatea de Arhitectură şi Urbanism a Universităţii Politehnica Timişoara, aflaţi în anul I master la specializarea "Tendinţe, materiale şi tehnologii noi în arhitectura de interior", la disciplina Proiectare (semestrul II), s-au aflat în faţa unei provocări: amenajarea unui restaurant cu trei stele Michelin.

Scenariul ipotetic considerat propune amenajarea unui restaurant de lux ce urmează să fie amenajat într-o clădire istorică din oraşul Avignon. Restaurantul va fi co-finanţat de către două noi stele ale gastronomiei franceze, proaspeţi recipienţi ai celei de a treia stele Michelin, şi Casa de Modă Christian Lacroix.

Strategia de marketing are în vedere realizarea unui restaurant de nişă, cu standardele de calitate caracteristice restaurantelor cu trei stele Michelin şi care s-ar adresa unui segment select/internaţional de clientelă, format în principal din profesionişti şi oameni de teatru, cu vârste cuprinse între 40 şi 65 de ani, clientelă care apreciază cultura franceză/Provence, teatrul de avangardă şi bucătăria fină/haute cuisine.

Conceptul proiectului de amenajare interioară/interior design/va împleti trei teme:

* Spiritul regiunii Provence şi al orasului Avignon,

* Elemente ale esteticii lui Christian Lacroix,

* Referiri la arta teatrală,

* Se are în vedere realizarea unui interior elegant, rafinat şi personalizat, cu note contemporane,

* Numele restaurantului va fi "Lou Cantagril" (Greierele care cântă, în provensală).

Proiectele realizate de studenţi, coordonaţi de arh.dr.ing. Mihai Muţiu şi dr.arh. Cristina Povian, vor fi reunite în cadrul unei expoziţii al cărei vernisaj va avea loc joi, 4 iulie 2019, începând cu ora 12:00, la Biblioteca Centrală a Universităţii Politehnica Timişoara.

Tag-uri Institutii: