Publicat: 21 Martie, 2015 - 12:12
Share

PSD a făcut un prim pas spre curăţarea partidului de social-democraţii care ajung prin birourile procurorilor şi strică imaginea formaţiunii. Consiliul Naţional a fost de acord cu un amendament la statutul partidului care îi obligă pe membrii guvernului şi pe cei din conducerea Parlamentului să demisioneze din funcţii atunci când sunt puşi sub urmărire penală. Pentru ca amendamentul propus de Victor Ponta să devină obligatoriu este nevoie şi de un vot al congresului care va avea loc, cel mai probabil, abia în luna noiembrie.

Victor Ponta: „Din momentul adoptării de Consiliul Naţional produce efecte politice, nu juridice. Aşa cum, din păcate, Vâlcov s-a retras din funcţie, dacă va fi orice altă situatie prevăzută în rezoluţia adoptată de consiliu se va proceda în consecinţă”.

Lideri din ţară cred că "amendamentul Ponta" e preţul pe care PSD trebuie să îl plătească dacă vrea să convingă electoratul că a înţeles mesajul de la prezidenţiale.

Gheorghe Nichita: „Dau un mesaj, ne dorim să schimbăm ceva în România, să fim expuşi în continuare cu patimile noastre, pentru a fi judecaţi”.

Ecaterina Andronescu: „Şi eu cred că trebuie să fie acceptat, pentru că este importantă ideea şi organizaţia trebuie să meargă mai departe”.

Vicepreşedintele PSD Ecaterina Andronescu este unul dintre liderii partidului vizaţi de sancţiunile din noul statut deoarece este urmărită penal pentru abuz în serviciu în dosarul Microsoft.

Lista liderilor PSD care au probleme cu Justiţia începe de la vârful partidului. De la numărul 2 în PSD, Liviu Dragnea, trimis în judecată în dosarul "Referendumul".