Publicat: 27 Iunie, 2012 - 12:23
Share

În perioada 20-24 Iunie 2012, echipele mobile din cadrul Autorităţii Naţionale a Vămilor – Direcţia Supraveghere Accize şi Operaţiuni Vamale au efectuat misiuni de supraveghere vamală şi fiscală la frontiera de vest a României. Cu această ocazie inspectorii vamali au aplicat amenzi contravenţionale în cuantum de 235 500 lei şi au reţinut în vederea confiscării 2 250 pachete ţigări şi 256 litri alcool.

În perioada 20-24 iunie 2012, echipele mobile din cadrul Autorităţii Naţionale a Vămilor – Direcţia Supraveghere Accize şi Operaţiuni Vamale au efectuat misiuni de supraveghere vamală şi fiscală la frontiera de vest a României.

Obiectivul principal al acestor misiuni a fost constatarea şi sancţionarea încălcărilor reglementărilor vamale şi fiscale cu privire la introducerea în spaţiul comunitar a  produselor din tutun prelucrat (ţigarete),  a alcoolului şi băuturilor  alcoolice, efectuându-se şi verificări privind deţinerea şi comercializarea produselor din tutun prelucrat de către operatorii economici din judeţele Timiş, Arad şi Caraş Severin.

Ca urmare a acţiunilor de control vamal al mijloacelor de transport şi persoanelor pe sensul de intrare în ţară s-au constatat 45 de cazuri de încălcare a reglementărilor vamale,  sancţionate cu amenzi contravenţionale în valoare totală de 75 500 lei şi cu reţinerea a aproximativ 2 000 pachete ţigarete diferite mărci şi a două autoturisme.

În aceeaşi perioadă inspectorii vamali au efectuat, de asemenea, 35 de controale la  locaţii comerciale, destinate vânzării cu amănuntul a produselor accizabile. Ca urmare a acestora au fost aplicate amenzi contravenţionale în valoare totală de 160 000 lei şi au fost reţinute aproximativ 250 pachete  ţigarete şi  256 litri alcool.