17 aprilie 2021

Amenzi de 145 de mii de lei pentru protestatarii de la Metrorex

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Protestatarii de la Metrorex care au blocat vineri circulația trenurilor în subteran au primit amenzi de 145 de mii de lei, a anunțat ministrul de Interne.

Lucian Bode a declarat că jandarmii erau pregătiți să-i evacueze pe protestatari, dar ordinul de intervenție nu a venit.

Ordinul ar fi trebuit să fie dat de prefectul Capitalei, a precizat ministrul.

Protestul spontan de la metrou a avut loc vineri, când timp de 15 ore  nu s-a circulat. Angajaţii au repornit trenurile pe toate magistralele doar pentru o oră, ultima din program.

Protestul a fost declanșat de dimineață. Sindicaliștii au cerut ca anul acesta sa nu fie făcute concedieri, iar salariile să le fie menținute la nivelul anului trecut.

Oprirea metroului a dat peste cap circulația în București. Poliţia Capitalei a anunţat că a declanşat cercetări pentru încălcarea prevederilor legale, nefiind asigurate serviciile de transport la cel puţin o treime din activitatea normală.

Ministrul Transporturilor Cătălin Drulă a depus o plângere penală și a declarat că acțiunea este controlată de sindicatul Metrorex, care acționează ca un cartel mafiot.