23 iulie 2021

Amenzi de 30.000 lei şi confiscarea maşinii pentru cei care aruncă deşeurile la întâmplare

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Primarul municipiului Constanţa, Vergil Chiţac şi comisarul şef al Gărzii Naţionale de Mediu – Comisariatul Judeţean Constanţa, Steluţa Popescu, au semnat astăzi un protocol de colaborare prin care cele două instituţii vor colabora îndeaproape pentru sancţionarea celor care consideră că domeniul public este coşul lor de gunoi.

Nu o singură dată am anunţat faptul că poliţiştii locali au sancţionat persoane care aruncau molozul produs din construcţii pe malul lacului Siutghiol sau lângă platformele de gunoi în loc să-l ducă în spaţiul special amenajat din incinta Portului Constanţa – zona Poarta 9 sau că angajaţi ai unor societăţi comerciale depozitau deşeurile reciclabile la tomberoanele din zona blocurilor în loc să deţină contract pentru acest tip de deşeuri şi să uziteze de el. Campaniile de informare ale Primăriei au fost ignorate de cei cărora nu le pasă că atât ei, cât şi semenii lor ajung să trăiască printre gunoaie, că în loc să mirosim iarba, mirosim gunoaiele aruncate de ei.

Primarul municipiului Constanţa, Vergil Chiţac: „Toleranţă zero celor care consideră că oraşul nostru este groapa lor de gunoi. Acordul cu Garda de Mediu, pentru care îi mulţumesc doamnei Steluţa Popescu şi colegilor săi care vor face echipă cu lucrătorii Poliţiei Locale, este semnalul că a început curăţenia de primăvară”.

Începând de astăzi, poliţiştii locali în colaborare cu comisarii de mediu vor derula zilnic acţiuni comune de identificare şi depistare a persoanelor care poluează mediul înconjurător prin depozitarea necontrolată a deşeurilor de orice fel în zone care sunt cunoscute că au devenit focare de infecţie şi nu numai.

Persoanele surprinse riscă amenzi de 30.000 de lei şi măsura complementară a confiscării autovehicului folosit pentru săvârşirea contravenţiei, în conformitate cu Hotărârea de Guvern 1061/2008 privind transportul deşeurilor periculoase şi nepericuloase pe teritoriul României.