12 august 2022

Amenzi de peste un milion de lei pentru parcarea pe spaţiu verde, date de Poliţia Locală Sector 6

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Parcarea pe spaţiu verde este interzisă în Sectorul 6, iar poliţiştii locali monitorizează atent acest fenomen !

În primele şapte luni ale anului acesta, 1.954 de şoferi au fost depistaţi că nu au ţinut cont şi au urcat cu maşinile pe zonele verzi. 996 dintre ei au fost amendaţi cu sume cuprinse între 1.000 şi 2.500 de lei, în funcţie de masa autovehiculului. Astfel că valoarea totală se ridică la 1.024.000 lei. Alţi 958 de conducători auto, aflaţi la prima abatere, au primit avertismente.

În luna iulie, 2021 şoferi au fost sancţionaţi pentru că au parcat în afara asfaltului, cu 341.500 de lei.

Primarul Ciprian Ciucu:” De când aplicăm această politică este clar că mulţi cetăţeni au înţeles că nu e cale de scăpare dacă vandalizează spaţiul verde”

„Continuăm politica de toleranţă zero în Sectorul 6 cu privire la lăsatul maşinilor pe spaţiu verde, mai ales pe principalele străzi şi bulevarde. De când aplicăm această politică este clar că mulţi cetăţeni au înţeles că nu e cale de scăpare fără amendă. Anul trecut, am făcut amenajări de întreţinere (plantat trifoi pitic, am recuperat diferite porţiuni de pe lângă trotuare pe care se parcă pe spaţiul verde). Unele au fost vandalizate de şoferii obişnuiţi să îşi lase maşinile pe unde apucă. Anul acesta, am făcut şi continuăm cu amenajări de calitate, cu costuri niţel mai mari. Cine parchează pe ele, pe lângă amenda aferentă vandalismului, va fi dat şi în judecată pentru recuperarea prejudiciului.

În paralel, doar anul acesta, am amenajat/ reabilitat 2.200 de locuri de parcare noi, multe erau din pământ şi pline de gropi, ţinta pe anul în curs este de circa 8.000, am restrasat 7.618 şi urmează alte 3.000 şi am creat 812 locuri de parcare nou-nouţe. Ce-i drept, am şi desfiinţat vreo 200, pentru că politica mea este să redăm trotuarele cetăţenilor şi să le eliberăm de maşini. Am făcut asta pe bulevardele principale”, a declarat Ciprian Ciucu, primarul Sectorului 6.

În ceea ce priveşte parcările, lucrările sunt în toi pentru a le pune la dispoziţie şoferilor cât mai multe până la finele anului, iar acţiunile poliţiştilor locali vor continua. În 2021, 4.871 de conducători auto au fost sancţionaţi pentru parcare pe spaţiul verde, cu 4.265 mai mulţi faţă de anul 2020.

Amendă pentru un autoturism lăsat pe spaţiul verde este cuprinsă între 1.000 şi 1.500 de lei, iar pentru vehiculele cu masă mai mare de 3,5 tone, între 1.500 şi 2.500 de lei, conform prevederilor HCL Sector 6 222/ 2016, privind staţionarea vehiculelor şi remorcilor pe spaţiile verzi pe domeniul public său privat.

Potrivit legii, scuarul, aliniamentul plantat în lungul bulevardelor, străzilor şi trotuarelor şi terenul liber, neproductiv, din intravilan, sunt zone considerate spaţiu verde, unde parcarea sau staţionarea sunt interzise.

Sursa foto Primăria Sectorului 6 Bucureşti