Publicat: 19 Septembrie, 2019 - 11:29
Share

Miercuri, Camera Deputaților a adoptat proiectul de lege privind modificarea prevederilor din Codul Muncii care sancționează nerespectarea prevederilor legale privind munca suplimentară.  Angajatorii care nu respectă prevederile legale vor plăti amenzi mai mari.

Amenda prevăzută de modificarea legislativă adoptată azi prevede amenzi cuprinse între 1500 și 3000 de lei pentru fiecare angajat identificat ca prestând muncă suplimentară. Până în prezent, amenda prevăzută de Codul Muncii era cuprinsă între 1500 și 3000 de lei, fără ca legea să aibă în vedere o corelare a cuantumului amenzilor cu numărul de ore suplimentare sau numărul de angajați care efectuează ore suplimentare. Aplicarea unei amenzi de maxim 3000 de lei în cazul unor companii care practicau pe larg munca suplimentară peste limita prevăzută de lege nu producea un efect disuasiv, având o valoare modică în raport cu veniturile companiilor.

Proiectul de lege a fost inițiat de deputatul independent Adrian Dohotaru, deputatul PSD Petre Florin Manole și senatoarea PSD Gabriela Crețu, ca urmare a demersurilor din cadrul campaniei pentru Viață și Muncă Decentă.

Cercetarea „Orele suplimentare sau drumul către burnout”, efectuată în cadrul campaniei pentru Viață și Muncă decentă  de Friedrich Ebert România, Blocul Național Sindical și Federația Sindicatelor Libere din România ne arată că expunerea prelungită la orele de muncă suplimentare influențează negativ angajații prin acumularea oboselii și epuizarea energiei, ceea ce poate influența atât sănătatea lor (probleme cardiace, depresie) cât și pe cea a colegilor de muncă (prin favorizarea accidentelor de muncă). Conform datelor European Working Conditions Survey (EWCS) din 2016, citate în cercetarea menționată, peste 35% din angajații români muncesc mai mult de 40 de ore pe săptămână, situându-se pe locul 3 din Uniunea Europeană, după Republica Cehă și  Grecia și peste media europeană de 23%. Orele suplimentare afectează viața personală și familială a individului prin simplul fapt că reduce timpul petrecut alături de familie și implicare scăzută în dezvoltarea copiilor. Mai precis, probabilitatea este de 0.70 ori mai mare pentru persoanele care lucrează suplimentar față de cele care nu au un astfel de program să nu fie satisfăcuți cu viața în familie. Efectele expunerii angajaților la activitatea de muncă suplimentară activează un lanț întreg de efecte adverse în urma insatisfacției cu munca și familia, epuizării profesionale, adicției față de muncă și stării de bine: abandon, absenteism, depresie, accidente la locul de muncă și suicid. Totodată, studiul arată că orele prelungite la locul de muncă influențează numărul de concedii medicale, ceea ce scade productivitatea cu 2% pe sectoarele industriale (auto și construcții nave) și textile.

Campania pentru Viață și Muncă Decentă  e  un proiect derulat de sindicate și ONG-uri, care își propune creșterea gradului de conștientizare cu privire la condițiile de viață și muncă din România și impulsionarea unor modificări legislative sau politici publice care să împiedice  abuzurile la locul de muncă. 

Informații despre proiectul de lege adoptat azi sunt disponibile aici http://www.cdep.ro/pls/proiecte/upl_pck2015.proiect?idp=17213&fbclid=IwA...

Informații despre Campania pentru Viață și Muncă Decentă   sunt disponibile aici https://monitorsocial.ro/campanii/ 

Victoria Stoiciu - Friedrich-Ebert-Stiftung - Rumänien

Tag-uri Nume: 

Tag-uri Institutii: