27 iunie 2022

Amenzi pentru cei care nu şi-au îngrădit terenurile

Distribuie pe rețelele tale sociale:

În timp ce se afla într-o nouă vizită de lucru pe teren, în zona străzii Posada, Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone a fost atenţionat de către un cetăţean cu privire la o construcţie ilegală. Edilul a mers să verifice situaţia sesizată şi a descoperit un teren îngradit, de aproximativ 1.000 de metri pătraţi, plin de vegetaţie necontrolată, ce acoperea geamurile locatarilor din blocul alăturat.

Primarul Sectorului 5 a dispus demolarea de urgenţă a construcţiei şi curăţarea zonei. Pe locul rămas liber s-a dispus amenajarea a 300 de locuri de parcare. De asemenea, în zonă s-a dispus reabilitarea străzilor, plantarea de copaci şi amenajarea unor spaţii verzi de odihnă şi recreere.

Tot în zona mai sus menţionată au mai fost identificate câteva proprietăţi private neîngrădite, care generau deşeuri, astfel că s-a dispus amendarea proprietarilor acestora.

La finalul vizitei de lucru, Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone a inspectat şi stadiul lucrărilor de reabilitare ale parcului de joacă Posada. Edilul a constatat că totul este în grafic, urmând ca parcul să fie redat în folosinţă cetăţenilor din zonă în numai câteva zile.

„Zi de zi voi fi pe teren. Zi de zi voi sta de vorbă cu voi, cetăţenii din sector pentru a vă rezolva problemele. Vreau să ştiţi că sunt alături de voi şi că fac tot posibilul să aduc Sectorul 5 la lumină într-un timp cât mai scurt. Vizitele pe teren sunt esenţiale în dezvoltarea sectorului. Interacţiunea cu cetăţenii este cea care m-a ajutat astăzi să descopăr mai multe nereguli. Mai exact, o construcţie ilegală, dar şi câteva proprietăţi private, generatoare de deşuri. Am cerut demolarea construcţiei ilegale şi amendarea celor care nu şi-au îngrădit terenurile. Trebuie să intrăm în normalitate şi noi, cei din Sectorul 5

Totodată, vizitele pe teren sunt esenţiale pentru a mă asigura că lucrările pe care le-am demarat sunt în grafic.”, a declarat Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone.