Publicat: 15 Mai, 2019 - 12:47
Share

Ambasada Statelor Unite în România, alături de American Councils for International Education și Ambasada Statului Israel în România invită studenții, masteranzii și doctoranzii de cetățenie română cu vârsta între 18 și 26 de ani să participe la programul Elie Wiesel Study Tour. 
 
Programul tematic Elie Wiesel Study Tour, aflat la cea de-a treia ediție, este finanțat de către Ambasada Statelor Unite în Romania și se bucură de sprijinul Ambasadei Statului Israel în România, al Institutului Național pentru Studierea Holocaustului din România “Elie Wiesel” și al Complexului Cultural Sportiv Studențesc Tei. Programul și își propune să ofere studenților interesați de tematica drepturilor omului și de istoria Holocaustului, ocazia de a înțelege mai multe despre aceste subiecte și de a aprofunda cunoștințele deținute. Programul oferă 20 de burse complete ce acoperă costurile participării la program, în perioada 29 iulie-08 august 2019. 
În prima ediție a programului, din vara anului 2017, participanții au vizitat Memorialul Victimelor Comunismului şi Rezistenţei de la Sighet, Casa Memorială „Elie Wiesel”, Complexul Muzeal Auschwitz I și Birkenau, Cartierul Evreiesc Kazimierz din Cracovia și Fabrica lui Schindler. În cadrul ediției 2018, programul a fost extins, incluzând și Cartierul Evreiesc din Bardejov, Slovacia, Cartierul Evreiesc din Budapesta și Memorialul ”Pantofi de-a lungul promenadei Dunării”. Pe toată durata vizitei de studiu, participanții vor fi însoțiți de un profesor de specialitate ce le va oferi toate informațiile cu privire la locurile vizitate, care va genera dezbateri tematice și îi va încuraja să gândească critic. După finalizarea programului, fiecare dintre cei 20 de participanți trebuie să organizeze o activitate pe această temă în facultatea sau comunitatea din care provine.
 
Criterii de eligibilitate:
 
Programul este deschis studenților, masteranzilor și doctoranzilor care îndeplinesc toate condițiile de mai jos: 
•     au cetățenie română;
•     au minim 18 ani și maxim 26 de ani împliniți în momentul începerii programului (29 iulie 2019);
•     sunt actualmente studenți, masteranzi sau doctoranzi, în țară sau în străinătate, la orice profil de studiu;
•     au cel puțin cunoștințe medii de limba engleză;
•     demonstrează interes față de tematica programului;
•     sunt dispuși să organizeze minim o activitate de diseminare la final (articol, interviu, conferință locală etc);
 
Organizatorii vor selecta un număr de 20 de participanți, în urma evaluării candidaturilor. Tinerii interesați se pot înscrie online până pe 4 Iunie 2019 la:  https://americancouncils.ro/programe/elie-wiesel-study-tour/apply-here/
 
Informații complete despre program sunt disponibile pe site-ul:  www.americancouncils.ro.