6 iulie 2022

Amnistii in Coreea de Nord

Presedinte Coreea N Kim Jong -un

Russian President Vladimir Putin (R) meets with North Korea's leader Kim Jong Un in Vladivostok, Russia April 25, 2019. Sputnik/Alexei Nikolsky/Kremlin via REUTERS ATTENTION EDITORS - THIS IMAGE WAS PROVIDED BY A THIRD PARTY.

Distribuie pe rețelele tale sociale:
Coreea de Nord va acorda amnistii majore la aniversarea a 110 de ani (la 15 aprilie) a regretatului fondator al țării, Kim Il Sung, și a 80 de ani de naștere (la 16 februarie) a fostului lider și tatăl actualului lider nord-coreean, Kim Jong Il,  potrivit unui raport publicat joi de Agenția Centrală de Știri din Coreea de Nord (KCNA).
KCNA a raportat că Comitetul Permanent al Congresului Popular Suprem (SPC) a luat această decizie de a acorda amnistii pentru persoanele care au comis crime împotriva țării și a poporului.
Amnistiile vor fi puse în aplicare începând cu 30 ianuarie, iar guvernul și organele relevante vor lua măsuri practice pentru a ajuta persoanele eliberate să se reintegreze în societate, a spus KCNA, adăugând că „Comitetul permanent a anunțat și un decret aferent acestei decizii”.
În acest decret emis pe 13 ianuarie, Comitetul Permanent a detaliat că „încrederea poporului crește odată cu acest sistem socialist recunoscător care deschide calea către reabilitarea persoanelor care au comis infracțiuni”.
Ultimele amnistii datează din august 2020, pentru aniversarea a 75 de ani de la înființarea Partidului Muncitoresc Coreean. Anul acesta, Coreea de Nord intenționează să organizeze evenimente mari pentru a sărbători zilele de naștere cu numere rotunde ale celor doi lideri anteriori. Aceste amnistii ar urma, de asemenea, să consolideze unitatea oamenilor care suferă de dificultăți economice cauzate de pandemie, precum și de închiderea frontierelor.
Este,de asemenea, de reținut, și faptul că mandatul Șefului Statului, Kim Jong Un ajunge oficial la cel de-al 10-lea an în 2022.
Ciprian Pop