28 noiembrie 2021

Ample demonstrații de 1 mai in mai multe mari orașe europene

Whether it be pornography, gambling, drugs, or other illegal online activity, the law is closing in on you. Dramatic lighting. Horizontal version, and room for copy.

Distribuie pe rețelele tale sociale:

56 de persoane reținute la demonstrațiile de 1 mai din Franța

Agențiile de aplicare a legii din Franța au reținut 56 de persoane în timpul demonstrațiilor de 1 mai din țară, 21 de persoane au fost rănite în timpul demonstrațiilor din Capitală, relatează presa locală si sindicalistii de la fata locului.
Potrivit Ministerului de Interne, 46 de persoane au fost reținute la manifestațiile de la Paris. În total, aproximativ 17 mii de persoane au participat la demonstrațiile din Capitală, peste 106 mii de manifestanți au participat la acțiunile organizate in toată țara.
Potrivit Confederației Generale a Muncii (CGT), 21 de participanți la marșul de la Paris au fost răniți, dintre care patru au fost răniți grav. Ministerul de Interne raportează, de asemenea, șase ofițeri de poliție răniți în timpul demonstrațiilor din țară, inclusiv trei ofițeri de poliție răniți la o demonstrație de la Paris.

La Berlin, „majoritatea participanților au mers pe străzile laterale, dar un grup separat a început să arunce cu pietre și sticle către forțele de ordine, cel mai probabil provocatori care încercau sa deturneze miscarea”, potrivit sindicatelor locale.

Poliția locală a semnalat că trei ofițeri au fost răniți.

Poliția din Zurich a folosit gloanțe de cauciuc împotriva protestatarilor în timpul dispersării unui miting.
Șapte demonstrații convenite de Ziua Muncii au avut loc sâmbătă dimineață la Zurich. Cu toate acestea, după-amiaza, una dintre piețele orașului a fost ocupată de câteva sute de manifestanți, care apoi s-au mutat în diferite districte din Zurich.

Potrivit poliției elvețiene, trei protestatari au fost reținuți, nu există încă informații despre victime sau daune materiale.

Poliția din Londra a reținut nouă participanți la protestul Kill the Bill organizat duminică în Marea Britanie împotriva extinderii puterilor forțelor de aplicare a legii.
„În timpul protestelor de astăzi de la Londra, nouă persoane au fost arestate. Manifestarea a ajuns la Grădinile Vauxhall, unde încă mai există oameni. Forțele de ordine sunt la fața locului și continuă să comunice cu participanții”, a declarat poliția într-un comunicat, citat de mediile locale.

Câteva mii de protestatari s-au aflat si sâmbătă după-amiază în Trafalgar Square, apoi au mărșăluit într-o coloană pe străzile centrale ale Londrei și au ajuns la malul sudic al Tamisei.

Protestele Kill the Bill au loc în peste 40 de orașe din Marea Britanie. Protestatarii își exprimă nemulțumirea față de proiectul de lege, care prevede extinderea puterilor agențiilor de aplicare a legii, inclusiv atunci când acestea intervin la protestele în masă.
Protestatarii au semnalat că proiectul de lege discutat încalcă democrația și dreptul la exprimare.

În Belgia, de aceasta data, poliția din Bruxelles, cu ajutorul tunurilor de apă, a dispersat participanții la festivalul Boum2, neautorizat de autorități, în parcul din capitală.

În Spania, circa 100 de mii de oameni au luat parte la mitingurile sindicatelor

O sută de mii de persoane, potrivit sindicatelor, au participat la numeroase acțiuni care au avut loc în Ziua Internațională a Muncii în Spania. Coloana a plecat de la Plaza Cibeles catre Puerta del Sol. În plus față de simbolurile sindicatelor din coloană, erau steaguri vizibile ale celei de-a doua republici spaniole, care însoțesc invariabil acțiunile stângii în Spania . Acestea din urmă se aflau în principal la sfârșitul coloanei, unde au defilat Frontul Muncitorilor și Partidul Comunist al Muncitorilor din Spania. În plus, acțiunii i s-a alăturat o asociație care caută victime ale războiului civil (1936-1939). Membrii acestei coloane purtau în mâinile lor un stindard cu portrete ale persoanelor care au murit în timpul războiului și scandau apeluri la „pedepsirea franciștilor”.

Mai mulți miniștri au participat la demonstrație, inclusiv vicepremierul Carmen Calvo, dar cele mai mari aplauze pe parcursul coloanei au revenit fostului viceprim-ministru, liderul partidului Podemos , candidat la importanța poziție in cadrul Comunității madrilene, Pablo Iglesias.

„Da, este posibil!” mulțimea a strigat sloganul Podemos. Din când în când, se auzeau și alte lozinci tradiționale pentru mitingurile de stânga: „Trăiască lupta clasei muncitoare”, „Madridul va deveni mormântul fascismului”, „Lupta va continua, indiferent de costuri” „Poporul unit nu va fi niciodată învins”.

La randul sau, Secretarul general al Comisiei Sindicale CCOO, Unai Sordo, a declarat că 100 de mii de persoane au luat parte la acțiunile sindicatelor de la 1 mai în toată țara. El le-a mulțumit tuturor celor care au trecut cu stoicism peste restricții în primăvara anului trecut și, adresându-se politicienilor prezenți la miting, a cerut ca aceștia „să-si îndeplinească obligațiile față de cei ce muncesc” – să efectueze reforma muncii și a pensiilor. „Vrem ca pensiile să fie acordate nu numai acum, nu numai pensionarilor actuali. Avem nevoie de garanții că cei care se vor retrage în 25-30 de ani le vor primi la fel”, a spus Sordo. El a cerut, de asemenea, majorarea impozitelor pe profit, reglementarea prețurilor locuințelor și combaterea contractelor temporare.

Pepe lvarez, secretar general al Uniunii Generale a Muncitorilor, a spus că îi este „rușine că locuiește într-o țară în care există„ linii înfometate „(adică linii pentru hrana donată de organizații de caritate și care au apărut în Spania in timpul pandemiei) si oameni evacuați din locuințe pentru neplata utilitatilor”. „Fiecare dintre noi ne putem pierde slujba și ne putem găsi fără adăpost, facand parte din rândurile lor”, a spus el. „Sectorul financiar abuzează cetățenii țării noastre. După cât s-a investit pentru a-l îmbunătăți, acum ne răspund cu concedieri, pentru că pot, pentru că legislația o permite”, a spus el.

Redactor Pop Ciprian-Dorel