Publicat: 28 Noiembrie, 2020 - 23:57
Share

Poliția britanică a reținut 155 de persoane în centrul Londrei după un protest de amploare împotriva carantinei țării.

De asemenea, poliția rutieră a oprit mai multe autobuze cu oameni care se îndreptau spre Londra pentru a participa la proteste.

Anterior, canalul TV Sky News a raportat despre ciocniri între polițiști și manifestanți care au aruncat diferite obiecte asupra poliției și au aprins cocktailuri Molotov. Arestările au fost efectuate în Hyde Park, principala stradă comercială din Oxford Street și în apropierea gării King's Cross. Potrivit Daily Mail , câteva mii de oameni au ieșit pe străzile Capitalei, exprimându-și dezacordul cu privire la măsurile guvernului de combatere a epidemiei. Manifestanții au strigat lozinci ca : „Nu ne mai controlati”, „Fără carantine”, „Îndepărtați măștile” și „Rușineți politiei”.

O noua carantina început să funcționeze în Anglia de pe 5 noiembrie și va dura până pe 2 decembrie, după care se va reveni la sistemul de restricții locale, care va fi mai strict decât înainte. Măsurile propuse de cabinet săptămâna aceasta înseamnă că mai mult de jumătate din populația Regatului va trăi sub restricții mai stricte decât cele existente înainte de carantină. În plus, potrivit ziarului  The Daily Telegraph , înăsprirea măsurilor anterioare, potrivit experților, va costa economia țării 900 de milioane de lire sterline (1,2 miliarde de dolari) pe zi.

În aceste condiții, nemulțumirea față de acțiunile autorităților este exprimată nu numai de către cetățenii obișnuiți, ci și de zeci de deputați din Partidul Conservator, aflat la guvernare.

Ciprian Pop

Tag-uri Institutii: 

Tag-uri Geo: