Publicat: 8 Mai, 2013 - 18:05
Share
Nu spune insa cu ce bani

Deputatul PSD Ana Birchall a depus la Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor un proiect de lege pentru creşterea cuantumului alocatiei pentru copii.

"Alocaţia de stat pentru copii este cea mai longevivă prestaţie din domeniul asistenţei sociale, fiind instituită în anul 1993, scopul principal fiind acela de a suplimenta veniturile familiei pentru asigurarea unor condiţii mai bune pentru creşterea, îngrijirea şi educarea copiilor şi de sprijinire a familiilor cu copii. Acest scop nu este nici pe departe îndeplinit cu suma alocată copiilor în acest moment de statul român. (...) Necesitatea măririi cuantumului alocaţiei de stat pentru copii este cu atât mai evidentă, în condiţiile în care preţurile au crescut, de la preţul biletelor de transport până la produsele de birotică necesare elevilor. Această sumă nu poate acoperi nici măcar o parte din necesităţile unui copil, indiferent de vârstă sau de mediul de provenienţă. (...) Cuantumul alocaţiei de stat pentru copii se majorează la 0,106 ISR pentru anul bugetar 2013-2014, la 0, 17 ISR pentru anul bugetar 2014- 2015, la 0,4 ISR pentru anul bugetar 2015-2016", spune Birchall, conform unui comunicat de presă.


iniţiativa legislativă este susţinută de 65.536 de semnături rezultate din campania iniţiată de YouSign.org.

,,Soluţionarea problemei reprezentată de alocaţia de stat pentru copii este o dreptate socială făcută celor cu venituri mici şi care doresc să le asigure copiilor lor un mediu de viaţă şi educaţional propice. Consider că este de datoria noastră, ca reprezentanţi ai românilor, să găsim soluţii pentru nevoile şi binele lor. O soluţie în acest caz este mai mult decât necesară, deoarece este una dintre marile probleme cu care se confruntă sistemul de asistenţă socială din România. Creşterea cuantumului la alocaţia pentru copii reprezintă o promisiune pe care am ţinut cu tot dinadinsul să o îndeplinesc. Mă voi lupta în continuare ca acest proiect să fie adoptat de Parlamentul României, iar cât mai multe familii să se bucure de beneficiile creşterii valorii acesteia", a declarat Ana Birchall, conform comunicatului.