19 octombrie 2021

Ana-Loredana Predescu: Atenţie! Recomandarea vaccinului la copii NU înseamnă autorizare

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Ana-Loredana Predescu, deputat PPU(social-liberal), afiliat Grupului PSD, a trimis o interpelare către ministrul Educaţiei, domnul Sorin Cîmpeanu, pentru a solicita clarificări referitoare la ce înseamnă concret sintagma „alte acţiuni de combatere a răspândirii bolilor infecţioase în colectivitate” şi eliminarea acesteia, pentru a aduce asigurări părinţilor asupra faptului că textul din anexele contractului educaţional nu ascunde în fapt consimţământul pentru vaccinarea propriilor copii.

Membru în Comisia pentru învăţământ a Camerei Deputaţilor, parlamentarul de Braşov a declarat: „I-am adresat această interpelare ministrului Educaţiei pentru că trebuie să ştim clar ce înseamnă sintagma „alte acţiuni”.

Primesc din ce în ce mai multe mesaje de la educatori, de la profesori şi de la părinţi care acuză că se fac presiuni instituţionale şi politice tot mai mari pentru ca părinţii să îşi dea acordul pentru vaccinarea propriilor copii împotriva COVID.

Vaccinarea trebuie să reprezinte un act voluntar de voinţă proprie exprimat liber şi nu constrâns.”

Deputatul de Braşov a mai adăugat:
„Stella Kyriakides, comisarul european pentru Sănătate şi Siguranţă Alimentară, a declarat că cele patru vaccinuri autorizate în Uniunea Europeană, de către Agenţia Europeană pentru Medicamente (EMA), respectiv Pfizer, AstraZeneca, Moderna şi Johnson, au fost aprobate pentru persoanele cu vârsta de 18 ani şi peste. Excepţie face vaccinul BioNTech/Pfizer, care a fost aprobat pentru utilizare la persoanele cu vârsta de 16 ani şi peste.
În data de 28 mai 2021, Agenţia Europeană pentru Medicamente a recomandat acordarea unei prelungiri a indicaţiei pentru a include utilizarea la persoanele cu vârsta cuprinsă între 12 şi 15 de ani.
Însă recomandarea aceasta nu înseamnă autorizare.”

Declaraţie de presă – deputat PPU Ana-Loredana Predescu