Publicat: 14 Iunie, 2019 - 14:39
Share

În perioada 13 – 14 iunie a.c., formatorii Agenţiei Naţionale Antidrog (ANA) au susţinut sesiunea de formare de bază în domeniul drogurilor și modalități de substituție cu metadonă, destinată specialiștilor din cadrul Administrației Naționale a Penitenciarelor (ANP).

Obiectivul acestui demers formativ l-a reprezentat îmbunătăţirea cunoştinţelor specialiştilor ANP în domeniul drogurilor, în vederea acordării serviciilor de menţinere a abstinenţei cu metadonă pentru persoanele private de libertate din penitenciare.

Tematicile abordate au vizat principalele categorii de substanţe şi efectele acestora, noţiuni utilizate în domeniul drogurilor, semnele consumului de droguri, sistemul de asistenţă destinat persoanelor dependente de droguri în România şi modalitățile de substituție cu metadonă.

În luna septembrie a.c., Agenţia Naţională Antidrog va organiza o nouă sesiune de formare în domeniul drogurilor pentru alţi specialişti ai Administrației Naționale a Penitenciarelor.

Agenţia Naţională Antidrog este deschisă spre colaborare interinstituţională, în vederea prevenirii şi combaterii traficului şi consumului ilicit de droguri, iar acest lucru se poate realiza în primul rând prin consolidarea relațiilor cu instituţiile partenere și societatea civilă.