Publicat: 28 Octombrie, 2013 - 10:20
Share

Marţi, 29 octombrie, spaţiul expoziţional „Symposium” al modernei Biblioteci Naţionale este gazda celei de-a cincea expoziţii personale a tinerei artiste plastice Ana-Ştefania Andronic (BUZU).

„Another language (plus)” este ultima sa colecţie de lucrări al cărei „nucleu” a fost prezentat în premieră la Galeria CHROM din Bochum (Germania), realizate într-o serie de tehnici mixte cu valoare estetică deosebită, ce vor surprinde, cu siguranţă plăcut, atât la vernisajul de marţi, cât şi în cursul celor două săptămâni în care expoziţia se va afla la dispoziţia publicului (de luni până vineri, între orele 10 – 18).

„Acest punct este despre ceea ce este viaţa, despre transformarea întunericului în lumină – la început este neantul, după care începi să simţi, înveţi să dai formă fizică trăirilor, totul desfăşurându-se în straturi succesive şi transformându-se în simboluri... Am adoptat pentru această colecţie o gamă restrânsă de culori fosforescente – respinse, în general, ca fiind o cale „greşită” în pictură – tocmai pentru a schimba cursul percepţiei şi pentru a le conferi o altă valoare...

În artă nu există punct... Există virgulă şi spaţiu: „Everything you care imagine is real!” – spunea un mare artist care s-a reconstruit pe sine şi pictura refuzând percepţiile comune...” – a declarat artista în caietul-program al expoziţiei.