Publicat: 19 Iulie, 2016 - 15:29
Share

ANAF a lansat licitația pentru servicii bancare de acceptare a plăților de impozite, taxe, contribuții și a altor sume datorate bugetului general consolidat, efectuate cu carduri de plată în sistem on-line prin Ghiseul.ro. 

Valoarea estimată a viitorului contract, fără TVA, este între 1,55 milioane lei și 1,87 milioane lei, potrivit datelor publicate în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP).

Toate sumele încasate vor fi transferate integral contul ANAF, dar va exista un comision pentru tranzacţiile online stabilit la nivelul de 2% din valoarea tranzacţiei, dar nu mai mare de 30 lei, care va fi suportat de Fisc. Se vor accepta la plată cardurile emise sub sigla Visa, Mastercard sau echivalent, indiferent de ţară în care aceste instrumente au fost emise. ”Ofertantul va deschide, la solicitarea şi pe numele Autorităţii contractante un cont colector unic, denominat în lei, la nivelul căruia se vor încasa sumele aferente tranzacţiilor (autorizate) efectuate în Sistemul Naţional Electronic de Plăţi (SNEP - n.a Ghişeul.ro) utilizând standardul de securitate 3D-Secure”.

Sistemul Ghiseul.ro permite contribuabilor să își plătească numeroase taxe și impozite către mai multe administrații locale din țară, însă, din păcate, nu oferă posibilitatea plăților obligațiilor către ANAF.