Publicat: 10 August, 2015 - 15:05
Share

Inspectorii antifraudă au trecut la verificarea maneliștilor și cămătarilor, adică la persoanele care afișează un stil de viață care nu corespunde averii și veniturilor declarate, respectiv impozitate. ANAF a verificat deja 313 persoane din mai multe judete.

Potrivit distribuției pe județe a primelor 313 persoane verificate (verificare fiscală prealabilă documentară) din cadrul "Programului de asigurare a conformarii fiscale a persoanelor fizice cu risc fiscal", funtaș este județul Ilfov (34 de persoane verificate), urmat de București și Suceava.

“După 25 de ani în care inechitatea, sub toate formele ei, a marcat evoluția României și a românilor, a venit momentul să schimbăm această stare de fapt, măcar în domeniul fiscalității. Știu foarte bine că așteptările ANAF sunt foarte mari în această perioadă și oamenii își doresc să vadă lucruri schimbate peste noapte . (…) Să apăsăm și mai tare pedala luptei împotriva evaziunii, inclusive pe segmental persoanelor fizice. Fie ele personalități ale vieții publice, maneliști, cămătară…etc. Cu toții vor trebui sî facă dovada fiscalizării veniturilor cu care și-au construit avere” , a declarat Gelu Ștefan Diaconu, președinte ANAF. 

ANAF cere informații de la bănci, notari, direcții de impozite și taxe sau direcțiile de înmatriculări auto. Cei găsiți vinovați riscă amenzi și s-ar putea alege și cu confiscarea bunurilor.