7 decembrie 2021

Analiza de etapă a proiectului unui sistem transfrontalier de evaluare rapidă a daunelor provenite ca urmare a acţiunii seismice

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Universitatea Ovidius din Constanţa participă la analiza de etapă a proiectului unui sistem transfrontalier de evaluare rapidă a daunelor provenite ca urmare a acţiunii seismice

Universitatea Ovidius din Constanţa (UOC) participă în perioada 29 – 30 iulie, la o serie de întâlniri în cadrul proiectului de cercetare competitivă „Rapid Earthquake Damage Assessment Consortium – REDACt” – BSB 966, co-finanţat de Programul Operaţional Comun Bazinul Mării Negre 2014-2020, informează managerul de proiect din partea UOC, şef de lucrări (ş.l.) dr. ing. Dragoş-Florian Vintilă, din cadrul Facultăţii de Construcţii.
Potrivit sursei citate, evenimentul va avea loc online, începând cu ora 9.00, iar participarea va putea fi realizată accesând link-ul https://www.redact-project.eu/the-2nd-project-progress-stakeholders-meeting-of-the-redact/.

„În cadrul întâlnirilor vor fi prezentate rezultatele primului an de implementare a proiectului şi vor fi oferite detalii despre acţiunile din perioada următoare. Realizările actualizate REDACt stabilesc cadrul de armonizare pe care se va baza sistemul REDA propus şi definesc specificaţiile operaţionale ale acestuia, inclusiv cerinţele şi rezultatele scontate. Ne dorim să furnizăm un prototip operaţional în lunile următoare şi în acest scop, la proiect colaborează peste cincizeci de oameni de ştiinţă din patru ţări. Sistemul REDA va fi capabil să furnizeze rezultate complet armonizate şi unificate, inclusiv estimarea mişcării puternice a terenului, pe baza parametrilor înregistraţi şi calculaţi, precum şi a stării de degradare a structurilor, acoperind pe deplin zonele transfrontaliere”, precizează ş. l .dr. ing. Dragoş-Florian Vintilă.

Proiectul REDACt se desfăşoară pe o perioadă 30 de luni, având un buget total de 974.860 Euro, şi îşi propune să dezvolte un sistem operaţional pentru a sprijini deciziile în cunoştinţă de cauză cu privire la planificarea pregătirii pentru cutremure, pentru a asigura conştientizarea situaţiei în timpul urgenţelor de cutremur şi pentru a îmbunătăţi răspunsul public în conformitate cu planurile de urgenţă ale statului.

Echipa proiectului este alcătuită din International Hellenic University (Grecia), – succesor legal al TEI din Kentriki Makedonia – în calitate de beneficiar principal; Institute of Engineering Seismology & Earthquake Engineering (Grecia); Democritus University of Thrace (Grecia), Gebse Technical University (Turcia); Universitatea Ovidius din Constanţa (România) şi Institute of Geology & Seismology (Moldova).

Detalii suplimentare despre proiect sunt disponibile pe pagina web https://www.redact-project.eu/.

Biroul de presă al Universităţii Ovidius din Constanţa