Publicat: 11 Iulie, 2018 - 12:25
Share

Creștere de 15% a primelor brute subscrise pentru asigurările pentru călătorii în străinătate de la Gothaer în primele 5 luni ale anului 2018

  • Creștere de aproape 70% a numărului de turiști care preferă să încheie o asigurare de călătorii în străinătate valabilă timp de un an
  • Solicitările pentru clauza de pierdere, distrugere sau furt al documentelor au înregistrat o creștere de aproape 400%
  • Cererea pentru componenta suplimentară Storno a crescut cu peste 70%
  • Cele mai frecvente evenimente asigurate și despăgubite de Gothaer în anul 2017: îmbolnăviri (70%), accidente (24%), întârzierea bagajelor sau pierderea acestora

O analiză efectuată de Gothaer Asigurări Reasigurări pe portofoliul propriu de clienți arată că, în perioada ianuarie – mai a anului 2018, segmentul asigurărilor pentru călătorii în străinătate GoTRAVEL de la Gothaer a înregistrat o creștere a primelor brute subscrise de peste 15% față de aceeași perioadă a anului precedent. Această creștere arată că turiștii care aleg o astfel de asigurare se gândesc tot mai mult la riscurile la care pot fi expuși în străinătate și, bineînțeles, vor să se simtă în siguranță în cazul unui eveniment neprevăzut.

Clienţii Gothaer își pot personaliza asigurarea de călătorie în străinătate, respectiv pot alege şi acoperiri suplimentare, în funcţie de nevoile pe care le au, de perioada în care călătoresc sau de destinația aleasă:

  • InsoTRAVEL (prin care se acordă despăgubiri pentru pierderi financiare înregistrate în cazul în care agenția de turism de la care s-a achiziționat pachetul de vacanță intră în insolvență/ faliment);
  • ExtraTRAVEL sau Storno (prin care se acordă despăgubiri în cazul anulării călătoriei);
  • pierderea sau furtul bagajelor;
  • diverse sporturi de agrement. 

Din analiza Gothaer, pentru aceeaşi perioadă menţionată anterior, reiese că solicitările pentru clauza care acoperă pierderea, distrugerea sau furtul documentelor au înregistrat o creștere semnificativă a numărului de poliţe care acoperă şi acest risc, de aproape 400%.

De asemenea, se observă că din ce în ce mai mulți români iau în calcul posibilitatea anulării călătoriei din motive independente de aceștia, asigurările de tip Storno înregistrând astfel o creștere de peste 70% în aceeași perioadă analizată.

În primele 5 luni ale anului 2018 şi asigurarea MyTRAVELS de la Gothaer a înregistrat (față de aceeași perioadă a anului trecut) o creștere de aproape 70% a numărului de turişti care au optat pentru o astfel de poliţă. Acest produs rămâne alegerea preferată a celor care pleacă în mai multe călătorii în străinătate, oriunde în lume, pe parcursul unui an, fie în vacanță, fie în călătorii de afaceri ori la shopping. Clienţii Gothaer care aleg această asigurare nu trebuie să avizeze plecările în străinătate, ci este suficient să aibă asupra lor cardul MyTRAVELS pentru a avea la îndemână, în cazul producerii unui eveniment asigurat, detaliile poliței lor cu valabilitate un an.

Acoperirea riscurilor precum acte de terorism, greve sau revolte a fost inclusă automat în produsele pentru călătorii în străinătate de la Gothaer, ca urmare a unei nevoi certe a turiștilor, respectiv de a se simți în siguranță oriunde călătoresc în lume. Această protecţie, unică în România, poate fi un atu la achiziționarea unei asigurări de călătorii în străinătate de la Gothaer.

Produsul InsoTRAVEL de la Gothaer face diferenţa pe piaţa asigurărilor, oferind o soluție pentru a acoperi integral riscul de a pierde avansul sau sumele plătite de turiști pentru vacanță în cazul insolvenței agenției de turism și neprestării serviciilor turistice contractate. InsoTRAVEL se poate cumpăra odată cu achiziționarea pachetului turistic (dar nu mai târziu de 5 zile de la data semnării contractului cu agenția de turism şi a plății pachetului turistic) odată cu asigurarea pentru călătorii în străinătate de la Gothaer. Limitele de despăgubire corespund valorii de achiziţie a pachetului turistic (turistul având asigurată valoarea integrală a sumelor platite agenţiei de turism) și pot ajunge până la maximum 2.500 euro / pachet turistic.

În primele 5 luni ale anului 2018, 82% din polițele pentru călătorii în străinătate emise de Gothaer au cuprins teritorialitatea Europa + Turcia, lucru care arată un apetit ridicat al românilor pentru destinațiile de schi de pe continentul nostru, dar și pentru principalele orașe europene alese ca destinații de tip city-break.

Cele mai multe evenimente înregistrate de asigurările pentru călătorii în străinătate, care au avut loc în anul 2017 și pentru care Gothaer a plătit despăgubiri au fost:

- îmbolnăviri (70%) - ex.: dureri dentare, febră, intoxicaţie alimentară/ gastroenterită etc.;

- accidente (24%) - ex.: cu frecvenţă mărită s-au despăgubit în sezonul rece cazăturile/ izbirile/ ciocnirile pe pârtia de schi, în timp ce în sezonul cald cele mai frecvente accidente despăgubite au fost: călcatul pe scoici/ arici de mare, muşcăturile de meduză/ insecte şi, în câteva cazuri, insolaţia;

- întârzierea bagajelor sau pierderea acestora.

Tag-uri Nume: