Publicat: 9 August, 2018 - 11:37

Randamentul potenţial al dividendului Romgaz (SNG) s-ar putea situa la 4,8%, în varianta unei distribuţii a profitului de 50%, respectiv la 8,6%, în situaţia unei distribuţii de 90% (cum a fost cazul pentru profitul realizat în 2017), se arată într-o analiză a Tradeville pe baza bugetul rectificat aferent anului 2018, anunţat recent de companie şi care urmează să fie aprobat în AGA din 23 august.

Profitul anticipat de Romgaz (SNG) pentru anul în curs este de 1,12 miliarde RON, înregistrând o scădere substanţială de 14,62% față de cel estimat iniţial, pe fondul creşterii veniturilor cu aproape 4%, ȋn timp ce cheltuielile au avut un avans de 14%. 

În cazul OMV-Petrom (SNP), Tradeville a calculat un randament al acţiunilor year-to-date (de la 29 decembrie 2017 până la 2 august 2018) de 11,19%. Valoarea este de 3,6 ori mai ridicată decât cea a randamentului indicelui reprezentativ al bursei româneşti (BET), care s-a situat la 3,10% ȋn aceeaşi perioadă.

Veniturile OMV-Petrom au crescut sub aşteptări, deşi cotaţiile preţului petrolului au urcat cu peste 60% pe pieţele internaţionale. 

Acestea sunt câteva dintre concluziile unor analize Tradeville (pe care vă invităm să le consultaţi în documentele ataşate), pe marginea rezultatelor financiare la jumătatea anului ale celor două companii reprezentative ale industriei energetice româneşti.

M-am gandit ca acest comunicat ar fi de interes pentru tine si pentru publicul tau, motiv pentru care te-am contactat.

Cu aceasta ocazie, revenim cu un kind reminder din partea agentiei Golin referitor la consimtamantul pentru prelucrarea datelor cu caracter personal, in baza normelor europene GDPR. 

Daca ai completat deja formularul prin care ne ofereai acordul de prelucrare a datelor cu caracter personal, iti multumim mult si ramanem in contact. 

In cazul in care nu l-ai primit sau nu ai apucat sa raspunzi, iata chiar aici link-ul cu formularul nostru pentru consimtamant: http://data.mlprofero.ro/golin/. 

Te rugam sa il completezi daca mai doresti sa fim in legatura pe viitor sau sa ne dai un reply daca nu doresti sa mai primesti informatii de la noi.

 

Tag-uri Institutii: