10 august 2022

Anamaria Gavrilă: Condamnăm ferm decizia de trimitere în Ucraina de armament şi echipamente militare

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Anamaria Gavrilă, deputat independent de Hunedoara: Condamnăm ferm decizia de trimitere în Ucraina de armament şi echipamente militare.

Domnule Preşedinte Iohannis, Domnule Prim-Ministru Ciucă – condamnăm ferm decizia de trimitere în Ucraina de armament şi echipamente militare.

Domnule Preşedinte Iohannis, poate dumneavoastră trăiţi deja în Germania, noi trăim în România. Iar geografic România nu se află unde se află Germania, ci se află la marginea războiului.

Dacă aţi vorbi cu românii, aţi auzi că nu vor în nici un fel să fie atraşi în acest război.

Armament şi echipamente militare ar trebui să trimită ţările care nu se află la o aruncătură de băţ de Rusia. Ţări precum Germania, Italia, Franţa, Spania şi Marea Britanie ar trebui să susţină Ucraina cu echipament militar şi armament. Însă aceste ţări arată, de o săptămână, că mai bine îşi apără economiile şi pieţele financiare decât să apere oamenii din Ucraina, Republica Moldova sau România.

Prin trimiterea de armament şi echipament militar, România riscă atât de mult pentru poporul său, pentru românii din Republica Moldova şi pentru românii din vechile teritorii.

România pierde deja din cauza acestui război. Până şi domnul Cîţu încearcă să ne dea câte un indiciu în fiecare zi – că în România va fi foarte greu. Ne confruntăm deja cu oameni care nu îşi pot plăti facturile la energie, cu firme româneşti care se închid, cu firme cu capital rusesc care curând nu vor mai putea plăti oamenii şi îi vor da afară. Iar aceste consecinţe sunt aici să rămână pentru mult timp. România va purta stigma riscului de război pentru zeci de ani de acum încolo, iar capitalul străin va veni aici doar ca să cumpere la cel mult un sfert de preţ activele românilor.

Pentru poziţia strategică pe care o ocupă România, dumneavoastră, dragi conducători, preocupaţi-vă de pace, preocupaţi-vă de asigurarea de investiţii pentru România, preocupaţi-vă de intrarea în Schengen, preocupaţi-vă de fondurile europene. Domnul Ministru Vâlceanu nici măcar de curtoazie nu răspunde în timp decent solicitărilor Comisiei pentru Afaceri Europene.

Iar cât despre comentarii la adresa războiului fără valoare, domnule Dâncu, mai bine aţi învăţa patru propoziţii în engleză pe de rost ca să nu ne mai faceţi o ţară întreagă de râs.

Doamne, fereşte-ne de conducători nepricepuţi pe care nu noi i-am pus în funcţii şi care nu ne reprezintă.

Deputat Anamaria Gavrilă
Circumscripţia electorală 22 HUNEDOARA