5 februarie 2023

Anamaria Gavrilă: Popescu Virgil trebuie demis de urgenţă!

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Domnule Iohannis, câţi oameni trebuie să moară pentru ca Popescu Virgil să fie demis de la Ministerul Energiei? Acest ministru se comportă ca un agent de vânzări al bunurilor statului. Nu îşi îndeplineşte atribuţiile din fişa postului. Cariera de cărbune Jilţ de la Complexul Energetic Oltenia sunt în subordinea Ministerului Energiei. Asigurarea condiţiilor decente de muncă sunt în responsabilitatea ministerului şi a lui Popescu Virgil!

Tragedia de la cariera Jilţ, din Gorj, ne-a arătat, din nou, faţa hidoasă a politicienilor care ne conduc. Trei oameni şi-au pierdut vieţile, trei familii au fost nenorocite.

Ca într-un scenariu previzibil, Popescu Virgil a ieşit în faţă, vrând să ne arate că i-a pedepsit pe „vinovaţi”. A demis trei directori, dar nu dintre cei numiţi politic. Popescu ştie că, după câteva zile, subiectul va dispărea de pe agenda publică, iar el îşi va vedea, în continuare, de afacerile din energie. Este acelaşi ministru care i-a ignorat pe minerii de la Petrila, în februarie 2020, când s-au blocat în subteran, cerându-şi drepturile salariale. Nu a mai existat niciun alt moment în istoria mineritului din Valea Jiului ca minerii să stea în subteran o săptămână, fără ca nimeni din Ministerul Energiei să intre în dialog cu ei.

Despre dezastrul de la cariera de la Complexul Energetic Oltenia (CEO) se ştia. Se ştia că muncitorii sunt transportaţi cu maşini de marfă, vechi şi defectuoase. Am văzut oameni căraţi cu excavatorul, în cupă, prin mlaştina de pe drumul către mină. Am văzut condiţiile inumane în care muncesc aceşti oameni. Şi după accidentul tragic care a curmat vieţi omeneşti, minerii sunt căraţi, în continuare, cu aceleaşi camioane.

Condiţiile în care muncesc minerii ne amintesc de lagărele de concentrare, în care erau trimişi oponenţii politici, nicidecum de vreun şantier minier. Şi nu exagerez când afirm aceste lucruri! Da, noi românii suntem oponenţii bandiţilor de la guvernare. Suntem captivi acestui regim, care nu are alt scop, decât spolierea României.

CEO plăteşte milioane de lei firmelor care asigură transportul minerilor către locul de muncă! Doar în ultimii doi ani, compania s-a angajat să plătească 2,5 milioane de lei firmelor de transport. Cel mai grav lucru este că drumul unde s-a răsturnat camionul apare în acte ca „drum pietruit”. Vreau să subliniez acest lucru: DRUMUL APARE ÎN ACTE CA FIIND PIETRUIT. S-au plătit bani pentru aceste lucrări, iar frauda a fost descoperită de Corpul de Control al Guvernului, în anii trecuţi. La CEO e hoţie ca-n codru. Acoliţii de partid se îmbogăţesc pe vieţile şi sănătatea minerilor!

Nu doar minerii din Gorj sunt nevoiţi să-şi rişte vieţile pentru a-şi câştiga existenţa. În aceeaşi situaţie sunt şi minerii din Valea Jiului, care intră în subteran fără echipamente de siguranţă. În ultimii doi ani, minerii din judeţul Hunedoara nu au primit bani pentru plasă, stâlpi şi alte materiale necesare în galeriile subterane.

Soarta CEO a fost pecetluită. Compania energetică va fi făcută cadou austriecilor de la OMV. Popescu Virgil a aranjat, deja, afacerea – un nou tun dat statului român şi, implicit, românilor.

Pe Popescu Virgil nu-l interesează ce se întâmplă la companiile din subordinea ministerului. Nu-l interesează câţi bani plătesc românii pe facturi. Popescu Virgil este omul corporaţiilor care vor să captureze şi ultimele rămăşiţe de suveranitate energetică a României.

Oare ce jafuri mai trebuie să pună la cale Popescu Virgil? Ce sarcini i s-au mai încredinţat de către stăpânii lui de la Viena? Cât timp va mai fi ţinut la conducerea ministerului? Nu are nimeni suficient curaj să-l demită?

Îi solicit domnului premier Nicolae Ciucă demiterea acestui ministru nociv, care a acţionat împotriva intereselor României! Domnule premier, păstrându-l pe acest ministru în Guvern vă faceţi responsabil de dezastrul energetic din România, pe care Popescu Virgil îl execută „PAS CU PAS”.

19.01.2023

Deputat Anamaria Gavrilă
Circumscripţia electorală 22 HUNEDOARA

Sursa foto Facebook Anamaria Gavrilă