Publicat: 11 Ianuarie, 2018 - 11:21
Share

Administraţia Naţională Apele Române (ANAR) estimează că va colecta circa 800 - 1.000 metri cubi de gunoaie şi peturi până la finalul lucrărilor de decolmatare pe canalul Dâmboviţa din zona pasajului Unirea din Bucureşti.

"Lucrările desfăşurate sub planşeul din zona Unirii necesită un efort important întrucât, din cauza înălţimii planşeului, activităţile nu se pot desfăşura mecanizat, ci doar manual cu echipele de intervenţie. Estimăm că vom colecta o cantitate de gunoaie şi peturi de circa 800 - 1.000 mc", precizează un comunicat al ANAR remis miercuri.

Lucrările realizate până în prezent au vizat instalarea batardourilor (plăci) în subteran, în amonte, sub zona podului Unirea/parc Unirea, pomparea apei din sifoane şi pregătirea zonei de instalare a unui batardou de circa 700 metri în zona Mărăşeşti.

De asemenea, cu sprijinul SC Apa Nova Bucureşti SA s-a pus în funcţiune o instalaţie autospecială aspirator în vederea curăţirii sifoanelor care, în urma inspecţiilor realizate, s-a constatat că au fost colmatate cu circa 30% - 35% cu peturi şi alte obiecte de menaj aruncate în zona biefurilor Unirea - Mărăşeşti.

Potrivit ANAR, soluţia impusă de factorii de decizie, în anii 1985 - 1987, la realizarea obiectivului de investiţie 'Amenajarea complexă a râului Dâmboviţa în Municipiul Bucureşti', când în secţiunea Piaţa Unirii, râul Dâmboviţa, a fost sifonat pe sub pasajul rutier Unirii şi peste magistrala de metrou nr. II, a condus la reducerea severă a capacităţii de transport a albiei, din cauza faptului că în teren, din lipsă de spaţiu, nu au putut fi realizate decât 4 din cele 6 galerii de sifonare câte ar fi fost minimum necesare.

ANAR a demarat luni lucrările de întreţinere/curăţenie a biefurilor din zona pasajului Unirea, precum şi a lucrărilor de decolmatare ale sifoanelor de sub traversare, din zona Unirii.

Tag-uri Nume: