Publicat: 3 Aprilie, 2018 - 16:15
Share

Acţiunea de intervenţie a specialiştilor A.N. „Apele Române” şi I.S.U. asupra acumulării Suhaia, județul Teleorman, a continuat cu mobilizarea unui număr mai mare de resurse umane şi materiale.

În data de 2 aprilie 2018, s-a reuşit punerea în funcțiune a descărcătorului de ape mari amplasat pe digul de vest al acumularii Suhaia, asigurându-se o zonă de deversare controlată a unui debit de cca. 6 mc/s, măsură care se adaugă la cele deja realizate de specialiştii A.N. „Apele Române”, cu sprijinul I.S.U. pentru menținerea în stare de siguranță a digurilor de contur ale acumulării.

De asemenea, în zona în care digul de vest a fost deversat anterior au fost stopate eroziunile și se realizează lucrări de supraînălțare și consolidare.

Totodată, continuă intervenția și pe digul de est atât pentru stoparea eroziunilor, cât și pentru  menținerea căii de acces către stația de pompare A.N.I.F. și motopompe.

La ora actuală, sunt în funcțiune nouă motopompe ale I.S.U. Teleorman, două motopompe ale A.N. „Apele Române”, o motopompă ANIF care va evacua un debit total de cca 5 mc/s.

La lucrările de intervenție participă 30 de angajați de la Formațiile de Intervenție Rapidă Videle și Conțești ale S.G.A. Teleorman, precum şi 16 angajați de la Formația de Intervenție Rapidă a A.B.A. Argeș - Vedea, din cadrul A.N. „Apele Române”.

Totodată, sunt mobilizate forțe din cadrul I.S.U. „A.D. Ghica" al judeţului Teleorman, Inspectoratului Judeţean de Jandarmi, Inspectoratului Judeţean de Poliţie, A.N.I.F. Teleorman, dar şi membri ai Serviciilor voluntare pentru situaţii de urgenţă din localităţile limitrofe.

Fiind situate la cote superioare față de nivelul apelor din acumulare și la o distanţă semnificativă faţă de acumularea Suhaia, zonele locuite nu sunt în pericol de a fi inundate.

Lucrările de intervenţie au fost realizate sub supravegherea conducerii A.N. „Apele Române”, directorul General Victor Sandu și directorul Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă Sorin Rândașu, sub coordonarea permanentă a conducerii Ministerului Apelor şi Pădurilor şi ai Direcţiei Generale Ape.

 

Localizare: 

Geolocation is 43.73882630000001, 25.252460799999994

Tag-uri Nume: 

Tag-uri Institutii: 

Tag-uri Geo: