12 august 2022

Anatolie Minciună este noul președinte interimar al Curții de Apel Chișinău

Close-up Of Male Judge In Front Of Mallet Holding Documents

Distribuie pe rețelele tale sociale:
Magistratul Anatolie Minciună a fost desemnat președinte interimar al Curții de Apel Chișinău. O decizie în acest sens a fost luată marți, 14 septembrie, de către Consiliul Superior al Magistraturii (CSM), după ce cererea magistratei Ana Panov, în acest sens, care a asigurat până acum interimatul acestei funcții, a fost respinsă de Consiliu, transmite Știri.md cu referire la zdg.md.
Anatolie Minciună este judecător încă din 1991. În 2008 a fost promovat la Curtea de Apel Chişinău.

A obţinut funcţia datorită membrilor CSM, pentru că a fost respins de președintele Voronin, care i-a adus mai multe acuzaţii grave.

Potrivit documentelor, în urma investigaţiilor s-a stabilit că cheltuielile şi proprietăţile sale nu corespund veniturilor declarate.

În acelaşi document, preşedintele de atunci scria că Anatolie Minciună a achitat autoritatea criminală David Mereşinschi, alias „Debil”, şi membrii grupului acestuia, inculpaţi pentru comiterea unor acte de şantaj.

La începutul anului 2008, la o solicitare repetată venită din partea CSM, Voronin nu s-a mai opus, iar Anatolie Minciună a ajuns la Curtea de Apel Chişinău.

În 2015, numele judecătorului Anatolie Minciună a figurat într-un dosar de corupție.