27 mai 2022

Anca Dana Dragu s-a întâlnit cu Preşedintele Parlamentului European, David Sassoli

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Preşedinta Senatului, Anca Dana Dragu, s-a întâlnit miercuri la Bruxelles cu Preşedintele Parlamentului European, David Sassoli.

Subiectele aflate pe agenda discuţiilor celor doi demnitari au vizat Mecanismul de Redresare şi Rezilienţă, problematica statului de drept în Uniunea Europeană precum şi mecanismul Uniunii Europene de reciprocitate în materie de vize.

Preşedinta Senatului, Anca Dana Dragu, a susţinut faptul că unul dintre principalele obiective ale României rămâne ridicarea MCV şi a apreciat că trebuie luată în considerare înlocuirea acestuia cu mecanismul generalizat privind statul de drept, care ar pune toate statele membre pe picior de egalitate.

Preşedinta Senatului a susţinut că România îşi concentrează măsurile preventive din zona statului de drept, măsuri bazate pe cooperare şi dialog între statele membre şi instituţiile UE.

Referitor la mecanismul Uniunii Europene de reciprocitate în materie de vize, preşedinta Senatului a apreciat progresele înregistrate în sensul asigurării unei reciprocităţi depline în materie de vize cu Statele Unite.

„Eforturile diplomatice şi dialogul continuu sunt importante. Este nevoie de o decizie politică la nivelul UE pentru ridicarea vizelor în beneficiul tuturor cetăţenilor europeni.”

Din delegaţia română prezentă la întrevedere au făcut parte vicepreşedinta Senatului, dna. Alina Gorghiu, preşedintele Comisiei pentru Afaceri Europene, dl. Angel Tâlvăr şi chestorul Senatului, dl. Laszlo Attila.