Publicat: 20 Mai, 2016 - 13:48
Share

Europarlamentarul Andi Cristea, Președintele Delegației Parlamentului European pentru Republica Moldova a efectuat în perioada 17-20 mai a.c., o vizită oficială în Republica Moldova, cu prilejul celei de-a doua reuniuni a Comitetului Parlamentar de Asociere UE-R. Moldova.

Programul vizitei a cuprins întâlniri cu Primul Ministru Pavel Filip, cu Președinte Parlamentului Andrian Candu, cu Ministrul Afacerilor Externe Andrei Galbur, cu reprezentanți ai societății civile și ai opoziției extra-parlamentare — Maia Sandu, Andrei Năstase și Renato Usatîi.

'Stabilitatea Republicii Moldova și menținerea cursului european al acesteia sunt esențiale. Pe mai departe, autoritățile Republicii Moldova au nevoie să reconfirme încrederea partenerilor europeni, dar, mai ales, pe cea a propriilor cetățeni. Aceasta se poate produce doar prin promovarea reală, credibilă, vizibilă a reformelor. Distinct de asigurarea accesului la finanțare externă, sunt necesare decizii curajoase pentru remedierea cauzelor structurale care au pus Republica Moldova în situația actuala. Între cele mai serioase vulnerabilități am menționat pe cele din sistemul financiar-bancar, respectiv lipsa de transparență a acționariatelor și operațiunilor, corupția, slăbiciunea și politizarea excesivă a instituțiilor, opacitatea și instabilitatea mediului de afaceri. Stabilitatea și reformele sunt două fețe ale aceleiași monede.' a declarat Andi Cristea.

Programul vizitei a inclus și o vizită în UTA Găgăuzia și o întâlnire oficială cu bașcanul Irina Vlah.

Următoarea reuniune a Comitetului Parlamentar de Asociere va avea loc la Bruxelles în data de 26 septembrie 2016.

https://www.facebook.com/andicristeamep/

andicristea.ro

Biroul de Presa PSD