Publicat: 24 Decembrie, 2012 - 15:21
Share

Andrea Bocelli va lansa în 2013 cel de-al 14-lea material discografic din cariera sa. Materialul va apărea pe piaţă la sfârşitul lunii Ianuarie, cu câteva luni înainte ca artistul să concerteze în premieră la Bucureşti.
 
Noul album se numeşte "Passione" şi este o colecţie de cântece de dragoste cu iz mediteraneean şi în acelaşi timp o continuare a poveştii începute în 2006 cu albumul "Amore".

Materialul este produs tot impreuna cu David Foster, cel care a semnat şi producţia precedentului material, ce s-a vândut în peste 4,2 milioane de exemplare. "Passione" este cel de-al 14-lea material de studio al artistului şi conţine piese înregistrate în nu mai puţin de 6 limbi (italiană, franceză, spaniolă, engleză, portugheză şi napoletană). Pe acest album se poate asculta şi vocea celebrei Edith Piaf, cea care a făcut cunoscută piesa "La Vie en Rose", pentru realizarea acestui duet fiind suprapusă vocea tenorului peste varianta originală a piesei.

Superstarul a adunat lângă el alte câteva vedete internaţionale, astfel că pe noul album se va regăsi şi o piesă cântată împreună cu nimeni alta decât Jennifer Lopez! Conceptul este unul inedit, cu multă imaginaţie şi curaj (ar spune unii), însă fanii divei latino sunt foarte încântaţi şi nerăbdători să asculte piesa: "E ceva diferit pentru Jennifer, aşa că abia aştept să ascult acest duet!" a afirmat un fan pe unul dintre fansite-urile dedicate vedetei. Piesa pe care cei doi o cântă împreună se numeşte "Quizas, Quizas, Quizas" şi este versiunea în limba spaniolă a melodiei "Perhaps, Perhaps, Perhaps".

Dar celebrul tenor nu s-a oprit la un singur featuring ci a mai încercat încă o colaborare inedită, de această dată cu nu mai puţin celebra Nelly Furtado, pentru piesa "Corcovado"! Nelly este cunoscută pentru faptul că experimentează diferite instrumente, sound-uri, genuri, limbi şi stiluri vocale. Poate că tocmai această diversitate a fost motivul pentru care cei doi artişti s-au întâlnit în studioul de înregistrări. "Îmi place să abordez genuri diferite: azi îmi concentrez toată atenţia asupra muzicii pop, iar mâine asupra rap-ului. Îmi place să încerc întotdeauna lucruri noi şi mă provoacă diversitatea soundurior. De fapt, chiar de curând am înregistrat o piesă împreună cu Andrea Bocelli!" declara încântată Nelly unei publicaţii din Filipine.
Tracklist "Passione" - Andrea Bocelli:
1. PERFIDIA
2. ROMA NUN FA' LA  STUPIDA STASERA
3. CHAMPAGNE
4. ANEMA E CORE
5. QUIZAS QUIZAS QUIZAS duet with Jennifer Lopez
6. ERA GIA' TUTTO PREVISTO
7. TRISTEZA
8. LA VIE EN ROSE featuring original vocals by Edith Piaf
9. CORCOVADO duet with Nelly Furtado
10. SARA' SETTEMBRE (September Morn)
11. LOVE IN PORTOFINO
12. GAROTA DE IPANEMA
13. MALAFEMMENA
14. LOVE ME TENDER

În luna Mai a anului 2013 tenorul va ajunge pentru prima oară la Bucureşti, pentru un concert ce se anunţă încă de pe acum a fi unul de zile mari. Este pentru prima oară când cel mai iubit tenor din lume concertează în România! Toţi admiratorii artistului trebuie să ştie că biletele au preţuri cuprinse între 150 de lei şi 1400 de lei şi că se găsesc în următoarele locaţii: Magazinul BILETOO din Unirea Shopping Center (parter, intrarea de lângă McDonald's), Magazinul BILETOO din Cinema Patria, Sala Palatului, Magazinele Flanco, Librariile Adevarul si Eminescu, Magazinele Diverta, Muzica, Vodafone, Germanos, Domo, Palatul Naţional al Copiilor dar şi din Oficiile Poştei Române semnalizate bilete.ro. Cei ce doresc să comande biletele online, o pot face de pe BILETOO.ro, BLT.ro, BILETE.ro, MYTICKET.ro si EVENTIM.ro.
Concertul ANDREA BOCELLI va avea loc pe 25 Mai 2013 La Romexpo Bucuresti şi este un eveniment organizat de  Project Events şi European Events Service.

Autor: Călin Angheluţă