29 mai 2022

Andreea Dinu din Romanaţi e „Vedeta populară” a verii 2021!

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Olteanca de 19 ani a fost desemnată câştigătoarea sezonului 6 al emisiunii. Iuliana Tudor ne aşteaptă la TVR 1 şi duminica viitoare, la o ediţie specială, cu cele mai bune momente ale sezonului.

„Nu mă pot stăpâni, îmi vine să sar în sus, să mă rostogolesc!… Numai să scot toată fericirea asta! E peste măsura mea, mă depăşeşte! E ceva ce n-am visat că se
va întâmpla!”, sunt primele cuvinte ale Andreei Dinu, „Vedeta populară” a acestei veri, după câştigarea Marii Finale şi a premiului de 100.000 de lei, duminică seară. Tânăra de 19 ani din Romanaţi, Olt, a reuşit să impresioneze juriul emisiunii de la TVR 1 şi să îşi surclaseze adversarele. Emisiunea realizată şi prezentată de Iuliana
Tudor continuă, duminica viitoare, cu o ediţie „best of” a sezonului 6.

Andreea Dinu visa să urmeze Conservatorul, în Bucureşti. Pandemia şi toată situaţia creată în ultimul an au determinat-o, însă, să se răzgândească. A căutat o facultate tehnică, mai de viitor, spunea ea, iar acum este studentă la Facultatea de inginerie medicală, un domeniu care se ocupă de aparatura din spitale. Andreea cântă de la 16 ani. A început cu nea Dorel Langă, de la ansamblul din sat. Mama şi bunica, iubitoare de folclor, i-au fost mereu alături, iar tatăl a sprijinit-o de departe. E plecat de 10 ani să muncească în străinătate.

La „Vedeta populară”, Andreea a reuşit să cucerească inimile publicului şi să obţină voturile juriului de la prima ediţie, în care am văzut-o în duet cu Georgeta Chiţoran, un model pentru tânăra generaţie de artişti. În Semifinală, Andreea a optat pentru o piesă din folclorul bulgăresc şi o melodie dintr-un obicei reprezentativ zonei sale, „Cântecul bradului”. Talentul şi pasiunea tinerei pentru tradiţii şi folclor le-a demonstrat şi în Finala din 20 iunie, când a ales să interpreteze o piesă din repertoriul lui Gabi Luncă, în care a simţit că se regăseşte, „Spune, spune, pui de corb” şi a încheiat cu un cântec pe care îl iubeşte – „Dealu-i deal şi valea-i vale”.

„Vedeta populară” şi-a desemnat câştigătoarea, dar serile de duminică de la TVR 1 vor fi dedicate, în continuare, folclorului. Pe 27 iunie, urmărim o ediţie specială a emisiunii realizate şi prezentate de Iuliana Tudor, în care revedem cele mai frumoase momente din sezonul 6.

Iuliana Tudor: „Cu fiecare câştigător al Trofeului ‘Vedeta populară’, ne rămâne satisfacţia unui sezon împlinit! Lacrimile de bucurie ale Andreei şi uimirea totală de pe chipul ei când şi-a auzit numele ne vor însoţi în pregătirea următorului sezon, cel cu numărul 7. Un sezon în care aşteptăm alţi concurenţi cât mai buni. Succes pe mai departe, Andreea, şi succes tuturor celor care vor veni la ‘Vedeta populară’ pe viitor!”