Publicat: 8 Mai, 2015 - 11:42
Share

Prim-vicepreședintele PNL, Andreea Paul, a semnat următoarea declarație de presă:

"Măsura care se întrevede a fi adoptată prin HG contra profesiilor liberale de către Guvernul Ponta lovește în medici, farmaciști, arhitecți, consultanții fiscali, de marketing, avocați, jurnaliști și alte categorii, profesii care reprezintă pentru PNL o extrem de importantă comunitate de cetățeni ai României. De altfel, ei reprezintă simpatizanți ai Partidului National Liberal. Nu cred că PSD nu s-a gândit la acest lucru!

Cum să lovești în veniturile lor? De unde tendința aceasta uniformizatoare a stângii care consideră că profesioniștii liberali sunt o categorie de angajați? Nu cumva tendința aceasta vine din marxism, din comunism? Înainte de '89, aceasta a fost cea mai supravegheată și cea mai șicanată categorie de cetățeni de către regimul Ceaușescu. Aceasta a fost categoria profesională care a constituit dizidența anticomunistă. Aceasta a fost poate categoria principală de cetățeni care a dus la căderea regimului.

Ne reîntoarcem la acele vremuri?

Fără îndoială că există abuzuri particulare în ceea ce privește impozitarea profesiilor liberale. Acestea apar în momentul în care un angajat abuzează sau un personaj dubios trebuie să primească mită și declară în mod ilegal că practică o profesie liberală. Cazurile de abuzuri trebuie analizate fiecare în parte. Nu la grămadă — pe stilul heirupist al stângii: 'La impozitarea profesiilor liberale se fură niște bani. Hai să le mărim tuturor impozitele ca să reducem pierderile și să descurajăm declararea ca practicant al unei profesii liberale.'

Așa ceva nu se poate! Dacă Guvernul nu va retrage această Hotărare de Guvern, cred că sutele de mii de oameni cu profesii liberale care vor fi afectați vor ieși în stradă! Au făcut-o în timpul Comunismului. O vor face și în timpul Pesedismului!"

Andreea Paul