Publicat: 8 Aprilie, 2015 - 08:33
Share

Seria de concerte de muzică clasică, iniţiată de Institutul Cultural Român din Berlin la sediul său în Vila Walther, continuă şi în luna aprilie. Pe data de 16 aprilie, de la orele 19.00 va avea loc un concert susţinut de doi tineri muzicieni, care au deja o carieră muzicală bogată: Andrei Banciu (pian) şi Ioana Cristina Goicea (vioară).

Concertele din cadrul acestei serii, care a devenit o tradiţie în cadrul programelor demarate de ICR Berlin, au loc lunar şi reunesc tineri muzicieni români din Berlin şi din spaţiul germanofon, deja afirmaţi sau în curs de afirmare.

Program:
L.v. Beethoven: Sonată în la major op. 30 Nr.1

C. Saint-Saëns: Introduction şi Rondo capriccioso, op.28

E. Chausson: Poem, op.25

S. Prokofiev: Sonată în re major op. 94a

Andrei Banciu a studiat pianul la Universitatea de Vest din Timişoara, la Berlin, la Universität der Künste, cu Prof. Klaus Hellwig, şi la Hochschule für Musik „Hanns Eisler" cu Prof. Fabio Bidini. A susţinut recitaluri şi concerte de muzică de cameră în Germania, România, Franţa, Italia, Belgia, S.U.A., Polonia, Ungaria, Olanda. Din anul 2010 este pianist şi membru fondator al ansamblului Jacques-Thibaud. În anul 2012 a apărut primul său album, cu înregistrarea trio-urilor cu acompaniament de pian ale compozitorului francez Alexis de Castillon.

Ioana Cristina Goicea urmează în prezent cursurile renumitei universităţi de muzică „Felix Mendelssohn Bartholdy“ din Leipzig, cu Prof. Mariana Sîrbu. Violonista a concertat ca solistă cu numeroase orchestre, printre care Filarmonica „George Enescu", Norddeutsche Philarmonie, „I Virtuosi Italiani", Kunitachi Symphoniker. Este câştigatoarea concursurilor internaţionale Brahms din Pörtschach, Andrea Postacchini, Kloster Schöntal, Jaroslav Kocian. Din 2013 Ioana Cristina este premiantă şi bursiera Fundaţiei Deutsche Stiftung Musikleben  (Hamburg) şi cântă pe vioara „Gianbattista Guadagnini” (Parma, 1761), proprietate a statului german.