24 ianuarie 2022

Andrei Liviu Volosevici: Din sesizările cetăţenilor reiese că, în unele zone, operatorul de salubritate a colectat deşeurile menajere doar din containere/pubele

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Primarul Municipiului Ploieşti, Andrei Liviu Volosevici, a atenţionat, din nou, astăzi, Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară „Parteneriatul pentru Managementul Deşeurilor Prahova” cu privire la faptul că operatorul de salubritate, S.C. Rosal Grup S.A, nu îşi respectă obligaţiile de a asigura curăţenia în municipiul nostru.

Astfel, edilul-şef al oraşului a adus în atenţia conducerii Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară „Parteneriatul pentru Managementul Deşeurilor Prahova” faptul că, în oraş, sunt zone de unde operatorul de salubritate nu a ridicat deşeurile menajere de la Crăciun.

„Din sesizările cetăţenilor reiese că, în unele zone, operatorul de salubritate a colectat deşeurile menajere doar din containere/pubele, fără a fi colectate şi cele aflate pe jos, atât în interiorul, cât şi în exteriorul platformelor gospodăreşti, conform obligaţiilor contractuale”, a arătat primarul municipiului Ploieşti, Andrei Liviu Volosevici, în adresa remisă către A.D.I. Deşeuri Prahova

Pe cale de consecinţă, Poliţia Locală Ploieşti a amendat SC ROSAL GRUP SA cu 10.000 de lei.

În acest context, Primăria Municipiului Ploieşti solicită, din nou, grăbirea demersurilor privind rezilierea contractului cu SC Rosal Grup SA, având în vedere faptul că acesta nu îşi desfăşoară activitatea conform contractului.

„Nu avem o problemă cu modificarea statutului, dar operatorul de salubritate trebuie să presteze serviciile în folosul ploieştenilor, lucru care nu se întâmplă în acest moment”, a conchis primarul municipiului Ploieşti, Andrei Liviu Volosevici.