Publicat: 18 Octombrie, 2019 - 08:33
Share

Excelenţa Sa Andrew Noble, Ambasadorul Marii Britanii la Bucureşti, va efectua vineri, 18 octombrie 2019, o vizită la Şcoala "Planeta Copiilor" din cartierul Militari, Bucureşti. Evenimentul va avea loc în contextul sărbătoririi unui parteneriat încheiat între Şcoala gimnazială "Planeta Copiilor" şi British Council România în toamna acestui an, făcând posibilă deschiderea unor clase de de limba engleză adresate copiilor într-o şcoală parteneră din capitală.

"Predarea limbii engleze este o parte fundamentală a misiunii British Counil în România. De-a lungul ultimelor decenii, cursurile de limba engleză predate la sediul din Calea Dorobanţi, nr. 14, în centrul Bucureştiului, au reprezentat un etalon al calităţii. Pregătirea la cel mai înalt nivel a echipei de profesori, resursele pedagogice inovatoare şi infrastructura modernă sunt calităţi apreciate de cursanţii British Council, generaţie după generaţie, aceştia având posibilitatea să înveţe o limbă străină care înlesneşte integrarea într-o lume multiculturală. British Council va continua să rămână referinţa în materie de predare a limbii engleze, promovând excelenţa şi facilitând accesul la examene şi certificări indispensabile în lumea globalizată de astăzi şi de mâine. Sunt bucuros de această vizită, acesta fiind un exemplu concret al viziunii British Council din România în sensul susţinerii relaţiei bilaterale britanico-române, prin dezvoltarea de parteneriate menite să ofere acces copiilor la cursuri de limba engleză de cea mai bună calitate în diferite zone ale Bucureştiului. Copiii români au demonstrat abilităţi remarcabile în învăţarea limbii engleze, mulţi dintre aceştia fiind potenţiali viitori studenţi în Marea Britanie şi vectori ai unei relaţii bilaterale dinamice. Suntem, aşadar, entuziasmaţi de perspectiva de extindere şi diversificare a activităţii Centrului de Limba Engleză a British Council!", declară Ambasadorul Marii Britanii la Bucureşti.

Prin cursurile de limba engleză desfăşurate în Bucureşti, British Council este prezent în 5 locaţii partenere, centrele din Militari şi Berceni fiind cele mai recente asemenea structuri inaugurate în septembrie 2019. Deşi British Council este activ în România din anul 1938, Centrul de Limba Engleză a fost inaugurat în septembrie 2000, axându-se pe dezvoltarea de cursuri adresate copiilor, adolescenţilor şi adulţilor, fiind concepute atât ca o investiţie pentru viitor, cât şi o oportunitate de dezvoltare personală. Nouăsprezece ani mai târziu, British Council înregistrează anual peste 5500 de cursanti, dintre care aproximativ 3000 copii şi adolescenţi, 2500 fiind adulţi.

Având în vedere interesul constant pentru cursurile de limba engleză, British Council a implementat un plan de extindere din 2014, optând pentru noi locaţii în şcoli partenere, răspunzând astfel obiectivului de a facilita accesul la educaţie corespunzând unor standarde internaţionale de excelenţă pentru categorii de vârstă strategice. "Experienţa de studiu a cursanţilor noştri este un indicator extrem de important pentru noi. Cele peste 34 000 de ore de curs pe care profesorii British Council le dispensează în capitală reflectă pregătirea exemplară a echipei de profesori. Aceştia sunt selectaţi în urma unor procese riguroase, iar odată ce intră în familia British Council au parte de un program de dezvoltare continuă care le permite să fie la curent cu metodele cele mai inovatoare de predare, acesta fiind un real atu pentru cursanţii noştri. Calitatea cursurilor de limba engleză organizate de British Council este numitorul comun al tuturor centrelor în care suntem prezenţi în Bucureşti. Astfel,decizia de a ne extinde mai departe de sediul nostru istoric, deschizând centre satelit în cartiere precum Militari, corespunde viziunii pentru următorii ani, propunând o gamă de cursuri variată, recunoscută pe plan internaţional pentru standardul de calitate ridicat, oferind mai multă flexibilitate pentru cursanţii noştri, în condiţii optime", spune Nigel Bellingham, directorul British Council România.

Tag-uri Nume: 

Tag-uri Institutii: