Publicat: 19 Decembrie, 2012 - 15:52
Share


Vicepreşedintele PSD Ecaterina Andronescu a declarat, Miercuri, referitor la faptul că nu este desemnată pentru a conduce Ministerul Educaţiei, că "nu e nimeni de neînlocuit", precizând că nu îşi desfăşoară activitatea având ca ţintă să conducă acest minister.

Întrebată dacă i s-a reproşat ceva în legătură cu activitatea sa în fruntea ministerului, ea a răspuns negativ.
 
"Nu e nimeni de neînlocuit şi nimeni... sau cel puţin eu nu am făcut niciodată parte din categoria celor care desfăşoară o activitate având o ţintă - să fiu ministrul Educaţiei", a spus Andronescu.
 
Chestionată despre motivele pentru care nu a fost desemnată, Andronescu a răspuns: "Păi nu trebuie să mai încerce şi alţii să fie foarte buni miniştri ai Educaţiei?".
 
Andronescu a afirmat, pe de altă parte, că "probabil" va prelua conducerea Comisiei pentru învăţământ din Senat, precizând că această funcţie se acordă în urma votului dat de membrii comisiei.
 
Întrebată dacă va accepta să preia din nou conducerea Ministerului Educaţiei în cazul unei remanieri, Andronescu a răspuns: "Eu v-am spus, am acceptat să fiu ministru, aşa cum ştiţi, pentru că am fost conştientă de experienţa şi expertiza pe care le am, acumulate de-a lungul anilor şi pe care le pun în slujba sistemului de învăţământ".
 
Premierul Victor Ponta a anunţat, miercuri, structura şi componenţa viitorului Cabinet.
 
Astfel, la Ministerul Educaţiei a fost propus rectorul SNSPA, Remus Pricopie, fost consilier al Ecaterinei Andronescu.