23 iulie 2021

ANFP are pagină de facebook dedicată concursurilor pentru funcţii publice

Distribuie pe rețelele tale sociale:

În vederea transparentizării complete a concursurilor pentru ocuparea funcţiilor publice, Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici a lansat un nou canal social media – pagina de facebook Concursuri instituţii publice. ANFP.

Liviu Mălureanu, preşedintele ANFP: „Transparenţa privind concursurile va fi maximă. În premieră, informaţiile oferite prin intermediul noului canal de comunicare vor cuprinde, pe lângă datele generale privind procedura de organizare (calendar desfăşurare concurs, condiţii de ocupare, aspecte logistice), şi datele despre bibliografie şi tematică, care se regăseau până acum exclusiv pe pagina instituţiei care organiza concursul. Aşa cum am mai spus, doresc o publicitate transparentă pentru toate concursurile din ţară, cu informaţii care să fie accesibile unui număr cât mai mare de persoane şi care să crească şansele de atragere de oameni competenţi în administraţie. De asemenea, în cadrul ANFP suntem mai mult decât deschişi să gestionăm şi concursurile pentru personalul contractual din cadrul administraţiei publice”.

Funcţiile publice din administraţie reprezintă aproximativ 14% din totalul personalului plătit din fonduri publice, iar personalul contractual – aproximativ 10%. Diferenţa până la 100% este reprezentată de alte categorii, precum medici, profesori, personal militar, magistraţi etc.

Pagina Concursuri instituţii publice. ANFP va fi un instrument de promovare a tuturor concursurilor pentru ocuparea funcţiilor publice organizate de către instituţiile şi autorităţile publice locale si centrale şi va face legătura cu secţiunea dedicată concursurilor din site-ul instituţiei.

Pagina poate fi accesată aici: https://www.facebook.com/Concursuri.institutii.publice.ANFP/