22 ianuarie 2022

Angajații docurilor italiene opresc arsenalul de război care se îndreaptă spre Israel

Port Livorno Italia
Distribuie pe rețelele tale sociale:

Angajații docurilor italiene opresc arsenalul de război care se îndreaptă spre Israel

Uniunea sindicală de Baza a Docherilor, împreună cu alte organizații sociale din Italia au descoperit un transport de arme care se îndrepta spre Israel. În sprijinul palestinienilor, în cursul zilei de vineri, docherii italieni  au refuzat să încarce vasul.

În după-amiaza zilei de vineri, nava „Asiatic Islanda” a ajuns în portul Livorno, din, Italia. Mulțumită raportului colectivului autonom al lucrătorilor portuari din Genova și al asociației WeaponWhath, sindicatul a aflat că în interior sunt containere încărcate cu arme și explozivi care se îndreaptă către portul israelian Ashdod, arme și explozivi care vor fi folosiți pentru a ucide populația palestiniană deja lovită de un atac sever în ultimele nopți, care a provocat sute de victime în rândul populației civile, inclusiv mulți copii.

Sindicatele Docherilor din  peninsulă încearcă să adune informații despre mai multe transporturi pentru a le împiedica să ajungă în Israel, făcând acest lucru în solidaritate cu Palestina. Ieri au primit un raport despre prezența a zeci de vehicule militare blindate gata să fie îmbarcate, tot din Italia.

Sâmbătă, sindicaliștii italieni s-au aflat, în număr mare, pe străzile din Livorno în solidaritate cu populația palestiniană, cerând oprirea imediată a bombardamentelor din Gaza. Aceste exemple de solidaritate a sindicaliștilor, dacă vor fi tot mai dese, pot fi o serioasă încercare de a opri atacurile criminale ale statului Israel împotriva palestinienilor.

Ciprian Pop