Publicat: 19 Iulie, 2012 - 21:30
Share
Iar Sf. Ilie le aduce ploaie... cu prime!

De Ziua Energeticianului, casieriile Enel din toată ţara vor fi închise Vineri, 20 Iulie, urmând ca activitatea să fie reluată la începutul săptămânii viitoare, respectiv în  data de 23 Iulie, conform programului obişnuit de lucru, se arată într-un comunicat al Enel România.

Astfel, energeticienii vor fi liberi, dar la serviciu vor veni turele şi personalul ce asigură întreţinerea. Conform prevederilor din contractul colectiv de muncă, aflat în vigoare şi în acest an energeticienii vor fi recompensaţi cu prime.

Suspendarea activităţii casieriilor Enel este luată ca urmare a desemnării Zilei Energeticianului (20 Iulie) ca zi liberă, potrivit acordului semnat cu sindicatele din sistemul energetic şi a prevederilor contractului colectiv de muncă.

Clienţii Enel Energie care doresc să îşi achite factura de energie electrică în această zi pot utiliza modalităţile alternative de plată: în numerar (magazinele care au afişată sigla Pay Point sau Payzone, benzinăriile OMV, prin Westaco, automatele de încasare ROBO ale BRD Groupe Societe Generale, BNA ale Unicredit Ţiriac, Rompay etc), prin bancomat, debit bancar direct, virament bancar sau internet prin băncile partenere.

Enel precizează că, în perioada în care nu este prevăzut program cu publicul, nu se fac preavizări sau deconectări de la reţeaua de energie electrică, dar serviciul Telecitire este funcţional.

Spre deosebire de clienţii Enel, cei ai Electrica pot să achite facturile de energie electrică şi în data de 20 Iulie, toate casieriile din cele 18 judeţe pe care compania le deserveşte funcţionând conform programului de lucru normal.

Abonaţii CEZ, ca şi până acum, pot plăti consumul de electricitate prin intermediul băncilor, compania neavând puncte dedicate încasării facturilor.

În ceea ce priveşte situaţia, abonaţii furnizorului de energie electrică E.ON, aceştia pot achita facturile prin intermediul băncilor partenere, în magazinele care au afişată sigla Pay Point sau Payzone sau la automatele de încasare ROBO ale BRD Groupe Societe Generale instalate în Centrele de relaţii cu clienţii care sunt deschise şi de Ziua Energeticianului.

Ziua Energeticianului, marcată din anul 1992 pe 20 Iulie de lucrătorii din sectorul energetic, stă sub sub semnul patronului spiritual, Sf. Prooroc Ilie Tesviteanul, cel care stăpânește fulgerele.

Ziua Energeticianului, statuată ca atare prin decretul nr. 507/1972, este precedată, în toată țara, de o manifestare de breaslă, "Trofeul energeticianului" care se numără printre puținele întreceri profesionale de la noi din ţară.