5 octombrie 2022

Angajații MAI au aplicat 586 de sancţiuni contravenţionale în valoare de 135.000 lei

Distribuie pe rețelele tale sociale:

În ultimele 24 de ore, structurile Ministerului Afacerilor Interne s-au concentrat pe prevenirea şi combaterea infracţionalităţii, menţinerea ordinii şi liniştii publice, creşterea gradului de siguranţă rutieră, supravegherea şi controlul frontierei de stat şi asigurarea intervenţiei eficiente în situaţii de urgenţă.

Efectivele MAI au intervenit la 5.316 de evenimente, 3.325 dintre acestea fiind circumscrise menţinerii ordinii publice, iar 1.991 circumscrise situaţiilor de urgenţă.

La nivelul structurilor de poliţie au fost semnalate 1.008 posibile infracţiuni, 22% dintre acestea fiind din oficiu.

În baza probatoriilor administrate de poliţişti în cauze penale aflate în lucru, în cursul zilei de ieri, s-au dispus măsuri preventive pentru 61 de persoane, iar în urma investigaţiilor desfăşurate au fost identificaţi 33 de autori în 26 de dosare penale cu AN, aflate în evidenţă.

Poliţiştii şi jandarmii au prins în flagrant 138 de autori de infracţiuni care au săvârşit 137 de fapte penale. De asemenea, poliţiştii au depistat 17 persoane urmărite naţional sau internaţional, faţă de care au fost dispuse măsurile legale.

Poliţiştii rutieri au continuat acţiunile în trafic pentru prevenirea şi combaterea accidentelor grave de circulaţie, fiind reţinute în vederea suspendării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, 524 de permise de conducere şi retrase 209 certificate de înmatriculare.

Pe parcursul misiunilor desfăşurate la nivel naţional, poliţiştii şi jandarmii au constatat 6.870 de abateri de natură contravenţională pentru care au fost aplicate amenzi în valoare de aproape 2,6 milioane de lei. Miercuri, angajaţii Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă au efectuat 169 de controale pe linia prevenirii situaţiilor de urgenţă şi au aplicat 586 de sancţiuni contravenţionale în valoare de 135.000 lei.

Dintre misiunile pompierilor, cele mai multe (1.567) au fost pentru acordarea asistenţei medicale de urgenţă, 182 pentru stingerea de incendii şi şapte pentru descarcerare. Au fost emise 17 mesaje de avertizare a populaţiei în situaţii de urgenţă „RO-ALERT”.

Pe parcursul intervenţiilor pompierilor au fost salvate 20 de persoane.

Piloţii Inspectoratului General de Aviaţie au executat 18 misiuni aero-medicale, fiind salvate 17 persoane aflate în situaţii de urgenţă.

În ultimele 24 de ore, un cetăţean ucrainean a depus cerere de azil, în ţara noastră. De la începerea conflictului din Ucraina, 4.364 de cetăţeni ucraineni au solicitat azil în România. Ei beneficiază de toate drepturile prevăzute de legislaţia naţională.

De asemenea, din data de 18.03.2022 şi până în prezent au fost emise 50.743 de permise de şedere pentru beneficiarii protecţiei temporare, 345 fiind acordate în ultimele 24 de ore.

La acest moment, gradul de ocupare al centrelor de cazare ale Inspectoratului General pentru Imigrări este de 41,3%.

În ceea ce priveşte traficul prin punctele de trecere a frontierei, menţionăm că, în ultimele 24 de ore, în ţara noastră au intrat 27.456 de mijloace de transport şi 114.874 de persoane, dintre care 12.215 de cetăţeni ucraineni.

DIRECŢIA INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE
Comunicat de presă – Ministerul Afacerilor Interne
Sursa foto Ministerul Afacerilor Interne