Publicat: 21 Septembrie, 2015 - 11:11
Share

Angajatii UniCredit sunt cel mai bine platiti dintre marile banci romanesti, media lunara a cheltuielilor pe fiecare salariat fiind de 8.823 de lei. Nu la fel de darnic este CEC Bank la care media platilor este de doar 4.700 de lei lunar/angajat.

Cheltuielile cu salariile include atat salariul net incasat de angajati, cat si contributiile sociale si alte taxe si beneficii pe care le primeste personalul dintr-o banca.

Nivelul ridicat al veniturilor salariatilor UniCredit este favorizat de numarul substantial mai redus al angajatilor acestei banci in comparatie cu alte banci mari: aproape 3.000 de angajati, inca o data mai putini decat cei ai celorlalte banci mari.

UniCredit este a cincea banca romaneasca dupa marimea activelor, dar este axata preponderent pe servicii destinate companiilor si mai putin pe retail, astfel ca are mai putine unitati teritoriale si implicit mult mai putini salariati.

Numarul angajatilor celorlalte cinci mari banci romanesti este intre 5.158 la Raiffeisen si 7.236 la BRD, aceasta avand cei mai multi salariati dintre bancile romanesti.

CEC Bank este abia pe locul trei in topul bancilor dupa numarul salariatilor (6.309), desi are peste 1.000 de unitati in toata tara, comparativ cu cele 845 de unitati ale BRD.

Banca de stat are si cele mai mici cheltuieli pentru fiecare salariat (4.700 de lei lunar), urmata de Banca Transilvania (5.518 lei).

Cheltuielile cu salariile din cele doua banci romanesti se afla la distanta destul de mare de grupul bancilor straine, care incep de la peste 7.000 de lei/salariat in cazul BRD si ajung la aproape 9.000 de lei la UniCredit.

Comparativ, o banca de marime medie, Banca Romaneasca, detinuta de grecii de la NBG, are cheltuieli cu salariile undeva intre bancile romanesti si cele de top straine.

Autor: http://bancherul.ro