Publicat: 8 Februarie, 2012 - 17:30

Uitând de condiţiile meteo care au ucis oameni, regimul PDL- UDMR- UNPR a schimbat primul ministru deşi a fost ales cel mai prost moment.

Insensibil la problemele celor aflaţi între nămeţi, insensibil la vocea străzii, Traian Băsescu a reuşit ca în locul guvernului Boc să propună un guvern marionetă. Acest lucru era previzibil pentru că e bine cunoscut profilul celor care lucrează pentru Traian Băsescu.

Faptul că astăzi guvernul a anunţat că va accelera adoptarea proiectului de lege privind statutul minorităţilor ne demonstrează, o dată în plus, că nu s-a schimbat nimic în coaliţia de guvernare: UDMR şantajează PDL iar PDL acceptă şantajul pentru a se perpetua la putere şi pentru ca proiectul de fraudare a alegerilor să poată fi pus în operă.

Pentru cei ce au uitat, reamintim câteva prevederi ale proiectului de lege privind statutul minorităţilor: înfiinţarea unor instituţii etnice, paralele cu cele ale Statului Român, realizându-se astfel un transfer de suveranitate de la majoritate la minoritate; directorii de instituţii din zonele locuite de minorităţi sunt numiţi doar cu acordul grupurilor parlamentare UDMR şi minorităţi; se doreşte o autonomie culturală care va fi una pe criterii etnice; statul român nu poate modifica procentul etnic în zonele Harghita, Covasna etc; introducerea unor drepturi colective.

Toată populaţia acestei ţări, călcată în picioare de un regim politic care nu se mai bucură de nici o încredere, se aştepta ca primele măsuri avute în vedere de guvernul marionetă să fie legate de rezolvarea problemelor cetăţenilor şi de ridicarea nivelului de trai.
În schimb, aflăm că prioritatea guvernului e adoptarea legii privind statutul minorităţilor, ceea ce alungă orice dubiu vis- a- vis de intenţiile reale ale acestui nou executiv.

Angel Tîlvăr,
Deputat PSD de Vrancea