26 octombrie 2021

Angel Tîlvăr la COSAC: „Este nevoie de o implicare mai consistentă a Parlamentului României în implementarea Planului de Naţional de Rezilienţă şi Redresare”

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Preşedinţia portugheză a Consiliului Uniunii Europene a organizat a 65-a reuniune plenară a COSAC (Conferinţa structurilor parlamentare specializate în chestiunile Uniunii Europene).

La conferinţă au fost prezenţi şi Eduardo Ferro Rodrigues, preşedintele Parlamentului Portugaliei, Antonio Costa, prim-ministrul Portugaliei, PadoGentilioni, Comisarul european pentru economie, Roberta Metsola, Prim vice-preşedintele Parlamentului European.

În intervenţia sa, senatorul Angel Tîlvăr, preşedintele Comisiei pentru Afaceri Europene, a subliniat, la sesiunea dedicată implementării Planurilor Naţionale de Rezilienţă şi Redresare, că „într-o perioadă atât de dificilă la nivel european, economia României are nevoie de sprijin şi salutăm eforturile Preşedinţiei portugheze de a crea condiţiile necesare demarării programelor aferente Cadrului Financiar Multianual 2021-2027 şi, respectiv, PNRR”.

Totodată, preşedintele Comisiei pentru Afaceri Europene din Senat, a subliniat că ” provocările pandemiei de COVID-19 au afectat toate statele europene precum şi instituţiile europene şi naţionale şi este nevoie de măsuri interne de natură legislativă în implementarea pachetului de reforme în cadru PNRR.

Angel Tîlvăr a mai adăugat că „Parlamentul României nu a fost implicat consistent în etapa anterioară PNRR, în special în construcţia bugetară dar, în faza de implementare, datorită măsurilor legislative de suport, parlamentul ar trebui să fie un actor-cheie. Doar parlamentele naţionale pot garanta implementarea măsurilor cuprinse în PNRR şi în monitorizarea lor”.

Pe agenda reuniunii, s-au aflat teme precum: Europa socială, tripla tranziţie (economică, digitală şi climatică) şi rolul parlamentelor naţionale în Conferinţa privind viitorul Europei.

Angel Tîlvăr
Senator PSD de Vrancea