3 decembrie 2021

Angel Tîlvăr: S-a văzut că ” guvernul meu” nu este şi guvernul României

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Senatorul Angel Tîlvăr: „Când nu respecţi electoratul, ai criză politică!”

Criza politică în care ne aflăm îşi are începuturile în decembrie 2020, când preşedintele României, sfidând realitatea politică rezultată în urma alegerilor parlamentare, şi-a instalat guvernul său compus din pierzătorii scrutinului din 6 decembrie.

Pierzătorii nu au cum să facă performanţă, nu au cum să fi înţeles vreodată nevoile românilor. De aceea au şi pierdut. Ultimul an al „guvernării dezastrului de dreapta” ne-a demonstrat că aceştia nu au fost în stare să „livreze” nimic pentru români.

Un scurt bilanţ al guvernării Cîţu-Barna arată „performanţele fantastice” ale oamenilor noi, a căror principală preocupare a fost să-şi impună clientela în funcţii cheie şi să-şi includă firmele de consultanţă în ceea ce ar fi trebuit să reprezinte, până la urmă, un plan pentru redresare şi rezilienţă post-pandemie.

Acestea sunt o parte din realizările „guvernului WOW”:
– eşec pe linie în ceea ce priveşte măsurile pentru combaterea efectelor economice ale pandemiei şi ocuparea ultimului loc în UE la măsuri pentru sprijinirea IMM-urilor şi a economiei.
– HORECA îngropată de incompetenţă şi rea-voinţă prin eliminarea tichetelor de vacanţă şi neonorarea sprijinului promis pentru pierderile cauzate de restricţiile sanitare.
– campania de vaccinare – un eşec lamentabil, deşi „guvernul meu” a contractat 120 de milioane de doze de vaccin, având doar 13 milioane de români eligibili pentru vaccin.
– 0 (ZERO) km de autostrăzi
– 0,2 (ZERO virgulă 2) fonduri europene absorbite şi 0 (ZERO) fonduri din PNRR.
– explozia preţului facturilor la energie în prag de iarnă.
– devalorizarea accelerată a monedei naţionale.
– îngheţarea salariilor şi pensiilor şi mutilarea alocaţiilor – bani cuveniţi, prin lege, copiilor
– haos în sistemul de învăţământ
– ignorarea şi condamnarea la suferinţă a bolnavilor cronici, prin transformarea spitalelor clinice în spitale COVID şi neachiziţionarea medicamentelor pentru bolile cronice şi rare.
– creşterea datoriei externe cu 1700 Euro pe secundă – 85 de miliarde de lei împrumutate în primele opt luni ale anului 2021.

Nimic din ce au făcut în ultimele luni nu a fost pentru oameni. Nimic nu a fost făcut pentru economie şi nici pentru combaterea efectelor pandemiei.

Insolenţi şi iresponsabili, exponenţii „dezastrului de dreapta” asistă sfidători la prăbuşirea nivelului de trai şi la distrugerea întreprinzătorilor autohtoni.

De două săptămâni asistăm cu toţii la certurile şi împăcările din familia de dreapta a politicii româneşti, o stare de fapt care amplifică de la oră la oră haosul administrativ în care a fost aruncată ţara de apostolii dreptei.

S-a văzut că ” guvernul meu” nu este şi guvernul României. Iată că lipsa de respect pentru cei care au votat produce efectele previzibile.

Este evident că nu se poate continua aşa încă trei ani. Este evident că actuala formulă guvernamentală nu reflectă realitatea electorală.

Doar întoarcerea la popor, prin alegeri anticipate, ar putea arăta dacă românii sunt sau nu mulţumiţi de structura politică a Parlamentului şi ar arăta opinia electoratului faţă de performanţele „guvernului WOW”. Şi, nu în ultimul rând, respectarea rezultatului alegerilor.

Angel TÎLVĂR
SENATOR PSD DE VRANCEA