Publicat: 14 August, 2013 - 08:26
Share
Cancelarul german este deja în campania electorală pentru alegerile de pe 22 septembrie

Angela Merkel le-a predat, marţi, o lecţie de istorie elevilor de la o şcoală berlineză. Cancelarul le-a amintit copiilor că a început şcoala în acelaşi an cu începerea ridicării Zidului Berlinului, 1961.

Merkel, care şi-a petrecut copilăria în fosta Germanie de Est, a fost prezentă la şcoala Heinrich Schliemann din fostul sector estic al Berlinului, informează TVR.

Respectând obiceiurile profesorilor, cancelarul şi-a început lecţia scriindu-şi numele pe tablă, şi-a susţinut prezentarea şi apoi a discutat cu elevii. Presa nu a avut acces la ora de istorie inedită.

Angela Merkel le-a spus elevilor că la şcoala gimnazială, când era de vârsta lor, îi plăceau limba germană, limbile străine şi matematica, scrie france24.com.

Ea este fizician ca formaţie şi şi-a dat doctoratul în chimie, lucrând mulţi ani ca şi cercetător. Merkel nu a predat niciodată, lecţia de istorie de marţi fiind astfel prima din viaţa ei.

Lecţia susţinută de Angela Merkel a fost prima sa apariţie publică după vacanţa de două săptămâni. Merkel este deja în campania electorală pentru alegerile de pe 22 septembrie.