Publicat: 14 Martie, 2018 - 15:33
Share

Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a stabilit că Doina Dimulescu, fost manager al Spitalului Universitar de Urgenţă 'Elias' din Bucureşti, s-a aflat în stare de incompatibilitate.

Potrivit unui comunicat al ANI, în perioada 7 decembrie 2010 - 14 august 2014, simultan cu deţinerea funcţiei de manager al Spitalului Universitar de Urgenţă 'Elias', Doina Dimulescu a desfăşurat activităţi medicale ca persoană fizică autorizată la Clinica Academică - SC Medical Prestige SRL Bucureşti, încălcând astfel dispoziţiile art. 178, alin.(1), lit.a) din Legea 95/2006.

ANI mai spune că un alt fost manager de spital, Ionel Circo, de la Sanatoriul de Pneumoftiziologie Brad, judeţul Hunedoara, s-a aflat în incompatibilitate.

Conform ANI, în perioada 16 ianuarie 2012 - 1 decembrie 2013, Ionel Circo a deţinut şi exercitat simultan funcţia de manager al Sanatoriului de Pneumoftiziologie Brad şi pe cea de medic specialist pneumolog în cadrul CMA Dr. Udrescu.

Art.178, alin.(1), lit. a) din Legea 95/2006 prevede: 'Funcţia de manager persoană fizică este incompatibilă cu: a) exercitarea oricăror altor funcţii salarizate, nesalarizate sau/şi indemnizate, cu excepţia funcţiilor sau activităţilor în domeniul medical în aceeaşi unitate sanitară, a activităţilor didactice, de cercetare ştiinţifică şi de creaţie literar-artistică, cu respectarea prevederilor lit. b) şi alin.(6)'.

Tag-uri Nume: 

Tag-uri Institutii: