5 februarie 2023

ANL a recepţionat 32 de locuinţe pentru tineri în oraşul Agnita

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Agenţia Naţională pentru Locuinţe (ANL), instituţie aflată sub autoritatea Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA), a recepţionat, în oraşul Agnita (jud. Sibiu), 32 de locuinţe pentru tineri, destinate închirierii.

Locuinţele (8 garsoniere, 18 apartamente cu 2 camere şi 6 apartamente cu 3 camere) au fost construite în strada Spitalului f.n., pe un regim de înălţime P+2E+M (parter+2 etaje+mansardă), valoarea investiţiei fiind de 9.295.695,34 lei (inclusiv TVA).

Până în prezent, în judeţul Sibiu, ANL a finalizat, în cadrul aceluiaşi program, 1.041 de unităţi locative, situate în localităţile: Copşa Mică (30), Sibiu (520), Avrig – Mârşa (84), Mediaş (234), Cisnădie (60), Tălmaciu (60), Agnita (13) şi Ocna Sibiului (40).

*** Programul de construcţii de locuinţe pentru tineri, destinate închirierii, a fost lansat de ANL în anul 2001. Locuinţele sunt construite pe terenuri puse la dispoziţia Agenţiei de către autorităţile publice locale, beneficiarii fiind tineri între 18 şi 35 de ani, care îndeplinesc condiţiile prevăzute de lege pentru a putea accesa o astfel de locuinţă. Accesarea se face prin depunerea de cereri la primării, care urmează să întocmească listele de repartiţii. În cadrul acestui program se evidenţiază două categorii de specialişti pentru care se pot realiza, distinct, investiţii, respectiv pentru cei din domeniul sănătăţii şi ai învăţământului, asigurându-se o stabilitate pentru aceştia la nivel local.

În prezent, locuinţele pentru tineri pot fi achiziţionate de chiriaşi, după o perioadă de închiriere de minimum un an, prin achitarea de rate lunare egale către autorităţile publice locale, prin contractarea de credite ipotecare de la instituţii financiare autorizate, inclusiv cu garanţia statului, sau cu achitarea integrală a preţului final din surse proprii.

Sumele necesare finanţării programului se asigură de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA), din bugetele locale, precum şi din alte surse legal constituite.

Sursa foto Pixabay