Publicat: 3 Februarie, 2019 - 11:42
Share

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, duminică, atenţionări nowcasting cod galben de ceaţă în 15 judeţe şi de vânt puternic într-un judeţ. Poliţiştii rutieri atrag atenţia că vizibilitatea este redusă de ceaţă pe mai multe drumuri din Moldova.

Judeţul Caraş-Severin este sub avertizare cod galben de vânt puternic, emisă de ANM până sâmbătă la ora 13.00. În zona de munte, dar şi în mai multe localităţi ale judeţului, se vor semnala intensificări ale vântului, care la rafală vor atinge şi 75 - 90 de kilometri pe oră.

Totodată, în judeţele Suceava, Vaslui, Bacău, Vrancea, Botoşani, Neamţ, Galaţi şi Iaşi este cod galben de ceaţă până la ora 8.00.

Judeţele Ialomiţa, Giurgiu, Brăila, Teleorman şi Buzău sunt sub atenţionare cod galben de ceaţă până la ora 9.00, Tulcea până la ora 10.00, iar Harghita până la ora 11.00, aici cu posibile depuneri de chiciură.

Centrul Infotrafic anunţă că ceaţa reduce vizibilitatea în trafic sub 200 de metri şi izolat sub 50 de metri pe drumuri din judeţele Bacău, Botoşani, Galaţi, Harghita, Iaşi, Neamţ, Suceava, Vaslui şi Vrancea.

Pentru reducerea riscului de accidente, şoferii sunt sfătuiţi să reducă viteza, să evite manevrele riscante, să utilizeze luminile de ceaţă şi să crească distanţa în deplasare.

 

Tag-uri Institutii: