Publicat: 13 Septembrie, 2012 - 14:00
Share

Meteorologii anunță că fenomenul de secetă se semnalează în cea mai mare parte a regiunilor agricole, prognoza pentru 4-10 Septembrie estimând ploi slabe cantitativ, potrivit site-ului Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM).

"La data de 3 Septembrie 2012, conţinutul de umiditate în stratul de sol 0-20 cm (ogor), prezintă valori scăzute (secetă pedologică moderată-SM) şi deosebit de scăzute (secetă pedologică puternică-SP şi local extremă-SE), pe majoritatea suprafeţelor agricole. Rezerva de apă din sol se încadrează în limite satisfăcătoare (AS), apropiate de optim (ApO) şi optime (AO), în cea mai mare parte a Munteniei, nordul Moldovei, centrul Dobrogei, local în sud-vestul şi sudul Transilvaniei, nordul Banatului", precizeaza ANM.

În intervalul 4-10 septembrie 2012, prognoza meteorologică estimează că ploile, locale şi în general slabe cantitativ, se vor semnala cu precădere în jumătatea de nord a ţării şi vor avea o probabilitate mai mare de apariție în zilele de 6 şi 7 septembrie.

"În aceste condiţii, fenomenul de secetă pedologică cu diferite grade de intensitate, respectiv moderată, puternică şi local extremă se va semnala în cea mai mare parte a regiunilor agricole", informeaza ANM.